ȘTIRIDeputatul Matei Dobrovie (PNL) propune instituirea unei Zile naționale a familiilor numeroase

Deputatul Matei Dobrovie (PNL) propune instituirea unei Zile naționale a familiilor numeroase

Deputatul PNL Matei Dobrovie a inițiat o propunere legislativă de declarare a zilei de 28 octombrie ca zi națională în care se sărbătoresc familiile cu trei sau mai mulți copii, informează un comunicat de presă primit pe adresa redacției.

În comunicat, Deputatul Matei Dobrovie precizează că familiile numeroase contribuie la dezvoltarea echilibrată, la susținerea natalității și la redresarea demografică a oricărui stat, ocupându-se de îngrijirea și educarea viitoarelor generații de forță de muncă. Ele trebuie să beneficieze de recunoaștere socială oficială și de o politică de sprijin adecvată, astfel încât accesul lor la bunuri și servicii să fie îmbunătățit și să nu fie discriminate ori dezavantajate în raport cu celelalte familii mai mici, scrie Matei Dobrovie.

În familiile cu trei sau mai mulți copii cheltuielile din gospodărie legate de îngrijirea și educarea corespunzătoare a acestora sunt mai mari. Aceste familii trebuie încurajate și sprijinite, dat fiind că țara noastră se confruntă cu o serioasă criză demografică cauzată de migrația extrem de ridicată, scăderea numărului de copii născuți și creșterea alarmantă a ratei mortalității.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

În anul 2020 proclamat de Patriarhia Românӑ drept Anul omagial al pastorației părinților și copiilor este binevenită o inițiativă de celebrare a familiilor numeroase care să marcheze importanța pe care statul o acordă familiilor cu mai mulți copii și care să recunoască oficial contribuția lor la progresul societății și al economiei. Declararea unei zile naționale a familiilor numeroase este un act de apreciere din partea statului român pentru aceste familii, menit să promoveze valorile importante în familie și să sporească gradul de conştientizare a societății privind problemele și nevoile acestora”, a explicat deputatul PNL.

Activităţile specifice acestei zile pot fi reprezentate de manifestări publice, evenimente și acțiuni socio-culturale care sunt dedicate familiilor numeroase și se încurajează implicarea atât a autorităților administrației publice centrale sau locale, cât și a societății civile, a instituțiilor publice și private, a asociațiilor, organizațiilor și lăcașurilor de cult.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„O asemenea inițiativă a fost deja implementată în străinătate de către parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam, Ţările de Jos, care a organizat Prima ediţie a Zilei Familiei Numeroase, în data de 28 octombrie 2020, zi la care Biserica Ortodoxă Română îi cinsteşte pe Sfinţii Mucenici Terentie şi Neonila, soţia sa, şi pe cei şapte fii ai acestora. Acțiunile socio-culturale desfășurate au celebrat și încurajat familiile numeroase, oferindu-se chiar și un sprijin financiar, prin acordarea unei burse lunare unui copil din România provenind dintr-o familie mare”, a declarat Matei Dobrovie.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate