duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEPeste 360.000 de români, prezenți la pelerinajele de Sf. Parascheva și Sf....

Peste 360.000 de români, prezenți la pelerinajele de Sf. Parascheva și Sf. Dimitrie: în două săptămâni, la Iași și București a fost aproape 2,5% din populația adultă a României

Peste 105.000 de oameni au fost prezenți la pelerinajul de Sf. Dimitrie, ce a avut loc la București, transmite agenția Basilica.

Mai precis, este vorba de 105.700 de persoane, care au așteptat să se închine la moaștele așezate în baldachinul de pe Dealul Patriarhiei în perioada 22-28 octombrie.

Pe zile, cifrele au arătat astfel:

Sâmbătă, 22 octombrie: 1.400 pelerini;
Duminică, 23 octombrie: 4.900 pelerini;
Luni, 24 octombrie: 10.000 pelerini;
Marți, 25 octombrie: 27.500 pelerini;
Miercuri, 26 octombrie: 21.100 pelerini;
Joi, 27 octombrie: 24.000 pelerini;
Vineri, 28 octombrie: 16.800 pelerini.

Acesta a fost al doilea mare pelerinaj al lunii octombrie, după cel de la Iași, cu ocazia Sf. Parascheva. Atunci, conform organizatorilor, în nouă zile de pelerinaj, s-au prezentat peste 260.000 de oameni.

Practic, în cele aproximativ 15 zile de pelerinaj de la Iași și București au fost prezenți peste 365.000 de români.

Având în vedere că ultimul recensământ a relevat o populație de 18,2 milioane de oameni. Conform INS, în 2021, procentul de minori din populația totală era de 15,6%.

În aceste condiții, ne mai rămâne o populație adultă de aproximativ 15,4 milioane. Din aceștia, peste 2,3% au fost concentrați în doar două orașe: Iași și București.

Acești 360.000 de oameni ar forma o populație care depășește al treilea oraș al țării, din acest punct de vedere, Cluj-Napoca.

Pentru zona de vest a țării, un pelerinaj anual important, care strânge zeci de mii de oameni este cel de la Mănăstirea Nicula, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului.

Pentru Sud-Est, avem pelerinajul de la peștera Sf. Andrei, ocrotitorul României, unde se strâng alte zeci de mii de oameni.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

16 COMENTARII

 1. Eu personal nu am decat respect pentru credinta fiecarui om.
  Dar sa vad comenturi cu hate la adresa unor oameni care se roaga pentru noi e ca si cum ti-ai injura persoana care te scoate din groapa sau cea care iti ofera un pahar cu apa.
  Rautatile astea nu isi au locul intre romani.

    • Rezolvă mai multe: 1) că oamenii capătă energie să înfrunte problemele, fără violență, fără agresivitate, pe cât este posibil
     2) că se raportează la „the big picture”, privind în sus, nu în jos
     3) nu transformă lumea în care trăim într-un iad.

     Protestele de stradă – din orice și oricând – sunt apanajul progresiștilor, nu al creștinilor. Ca dovadă, lumea în care se protestează mult mai des decât la noi este mult mai aproape de coșmar.

     • Deci dacă ăia se roagă și merg în patru labe prin curțile bisericilor cei de la conducere vor face ceea ce trebuie și pentru țară, nu doar pentru ei? Le vor ține de foame și de căldură rugămințile?

     • Se zice rugăciuni, nu rugăminți. Și oamenii ăia se roagă PENTRU EI, pentru ca să FACĂ EI, nu ca să facă alții. Dvs vreți să FACĂ ALȚII. Vedeți-vă de treaba dvs, faceți-o cât mai bine și o să fiți mai liniștit. Dumnezeu are grijă de cei care-și pună nădejdea în El.

     • @Șomănescu,
      Totuna, rugăminte, rugăciune… În esență este tot o formă de-a lui „a cere”, nu? Iar treaba întotdeauna mi-o fac bine. Cât pot eu de bine, normal, că nimeni nu este perfect. EU, EU O FAC, ATENȚIE. Nu mă rog să mi-o facă altul, recte o zeitate.

     • Nu e tot aia, habar n-aveți despre ce vorbiți. Superficialitate. Pe de altă parte, oamenii ăia nu se roagă să le facă altcineva treaba, ci să-i ajute s-o facă ei. Fără Dumnezeu nu se poate face nimic. Dacă vă faceți treaba așa de bine, de ce vă neliniște-te grija cu privire la ce fac alții?

     • @Șomănescu,
      Deci nu mai am habar de limba română? Eu știam că sunt sinonime de-ale lui „a cere”. Faptul că am o altă părere nu înseamnă că sunt superficial. Poate mai bine documentat, mai informat. Și cine să-i ajute să-și facă treaba? Cui cer ei ajutorul? În schimb, da, sunt neliniștit când văd că nu este unire. În unire stă puterea. Dar, mă rog, eu am făcut școala pe vremurile celelate, când prima rațiunea. „Mea culpa”.

    • Rugaciunile rezolva, numai daca s-ar ruga.. majoritatea practica un turism religios de fatada, nu se roaga nimeni. Am fost si eu la Sf Dimitrie si 50% erau de o anumita etnie, nu aveau nicio treaba cu sarbatoarea, unii fumau.. Cine se roaga cu adevarat merge cand nu e lume, altfel nu ai nicio sansa sa iti poti aduna gandurile

     • asta a fost constatarea mea, nu dau sentinte la nimeni. Prefer sa nu ma imbat cu apa rece, prefer crestinismul calitativ celui cantitativ. E bine si cantitativ, decat la Untold e de preferat aici, chiar daca fumezi la coada.

 2. Atentie! Raspunsul nenumitului la aceste pelerinaje ale romanilor este sosirea (sau aducerea mai bine zis) in tara noastra a elitei sataniste a lumii, in frunte cu Elon Musk, la Castelul Bran, pentru asa-zisa noapte de Halloween. Nu cred ca e deloc intamplator, ba dimpotriva, cred ca se doreste aducerea unor energii negatice diabolice si distructive asupra Romaniei ortodoxe, singura tara care mai sta in picioare in fata asaltului fortelor intunericului! Nu e de gluma, nu luati in derâdere ce va spun! Perioada imediat urmatoare va fi decisiva ptr ceea ce se va intampla cu tara noastra caci “se cere să curgă sânge”! Repet, sosirea elitei ocultei aici nu e deloc intamplatoare, se pare ca se doreste sa se puna in scena un scenariu cumplit ptr tara noastra! Cereti preotilor pe care-i stiti sa fac slujbe speciale, sa citeasca Molifetele Sf. Vasile cel Mare, sa punem genunchii in pamant si sa ne rugam Maicii Domnului, ocrotitoarea Romaniei, si sfintilor mucenici si marturisitori ai Ortodoxiei, sa se roage in fata Tronului Cersc ptr a izbavi tara de ceea ce se doreste a fi pus in practica!

  • Pe lîngă acele „energii negatice diabolice” nu vin și niște klingonieni sau reptilieni?
   Și să știi că chiar nu râd.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE