luni, mai 20, 2024
ACTUALITATERecensământul s-a încheiat și confirmă cataclismul demografic: În doar 32 de ani,...

Recensământul s-a încheiat și confirmă cataclismul demografic: În doar 32 de ani, România a pierdut peste 21,4% din populație și a ajuns la 18,2 milioane de locuitori. Nici Siria devastată de război nu a pierdut atât de mult

După două prelungiri, Recensământul 2022, s-a încheiat pe 31 iulie. Deși ar fi trebuit încheiat pe 17 iulie, din cauza faptului că un număr foarte mare de români nu a fost recenzat sau a refuzat să recenzarea, autoritățile au prelungit termenul cu două săptămâni, așa cum arăta R3media.

Profesorul Vasile Ghețău, Director al Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici” din cadrul Academiei Române, anticipează că în urma recensământului va rezulta o populație rezidentă de aproximativ 18,2 milioane de locuitori. Amintim că termenul de referință este 1 decembrie 2021, deci cu șapte luni în urmă.

Cifra este cu 800.000 de oameni mai mică decât estimările Institutului Național de Statistică (INS), afirmă profesorul Ghețău într-o analiză amănunțită. În realitate, acest estimat poate fi și mai mic, până la 25 iulie rezulta o populație de doar 17,2 milioane. Profesorul Ghețău estimează că în săptămâna 26-31 iulie s-ar mai fi recenzat încă un milion de români.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Conform acestuia, în cele mai optimiste scenarii, s-a recenzat 95% din populație.

Dacă aceste estimări se dovedesc a fi reale, ar confirma un dezastru demografic nemaivăzut în România de pe vremea fanarioților. Astfel, în 1989, erau 23,16 milioane de români. În doar 32 de ani, țara a pierdut 4,96 de milioane de bărbați, femei și copii. Procentual, este o pierdere uriașă: peste 21,4% din populație, pierdută pe timp de pace, în 32 de ani!

Siria, o țară devastată de un război violent, a pierdut doar 3 milioane de locuitori, în 11 ani de conflict, conform Worldometers. Procentual, pierderea sirienilor este de aproximativ 14,2%, adică mai mică cu 7% decât România pe timp de pace!

Și Ucraina, confruntată cu un război de șase luni, nu a pierdut, procentual, cât România. Astfel, conform datelor organizațiilor internaționale, peste 6 milioane de ucraineni au părăsit țara. Procentual, din 41,1 milioane – cât era estimatul la începutul lui 2022 – Ucraina a pierdut 14,5% din populație de la începutul invaziei ruse.

În acest ritm, peste alți 32 de ani, România s-ar putea trezi cu o populație de doar 13 milioane de locuitori.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

4 COMENTARII

 1. Siria și Ucraina nu au avut 32 ani de război – paciență.

  Grăbiți-vă cu Procesul Comunismului, altfel nu veți mai avea NICIUN vinovat.

  Ori poate veți înțelege istoria secolului 20. Nici n-ați început să abordați chestiunea …

  P.S.

  Credeați că „dreptul la liberă circulație” nu va avea chiar niciun efect ? Nu vă bucurați de teritoriile străine în care s-au infiltrat 4-5 milioane de români ?

 2. 1. era chestia cu “dati Tarii mai multi copii”, cincinalul in 4,5 ani
  sau la 7 luni….
  2.cica in 60 de ani Egipt a trecut de la 12 milioane la peste 100, nu se mai numara.
  3.cica china are peste 1,…miliarde-FALS!
  4.cica india(“Republica India”) are peste 1,…miliarde-FALS!
  5.acu catziva ani- 5,92 milioane la izraelu,
  azi-9 milioane
  cu aia din ucraina,da!
  6. poate doar Satan e interesat de numaratorile astea…..

 3. Din moment ce se tot vorbea că ăsta a fost cel mai prost organizat recensământ de până acum, mi se pare cam ciudat să spui că “este posibil să încheiem recensământul cam cu un milion de persoane nerecenzate. La fel s-a întâmplat și la recensământul precedent.” și să dai procentul optimist de 95% persoane recenzate. Să fi fost chiar așa un victorios hei-rup pe ultima sută de metri pentru dresul busuiocului?
  Nu c-ar fi de contestat declinul demografic în sine. Deși și asta a ajuns o cenușă numai bună de pus în cap, spre demoralizare, că doar noi suntem de vină, că suntem vai de capul nostru, că la noi ca la nimeni, că #nunemaifacembine etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE