EDUCAȚIEȘantaj de tip mafiot practicat de autorități la adresa părinților și profesorilor:...

Șantaj de tip mafiot practicat de autorități la adresa părinților și profesorilor: „Dacă nu faceți ce zicem noi, vă distrugem copiii”

Cu tot balamucul cauzat de scandalul din coaliția de guvernare, s-a trecut prea ușor peste hotărârea comună a Ministerelor Educației și Sănătății privind regulile sanitare valabile în noul an școlar.

Mai precis, este vorba despre unul dintre scenariile luate în calcul, în cazul în care o localitate atinge rata de 6 la mie:

„Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
b) participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fluturarea acestei variante în ochii profesorilor și a părinților nu este altceva decât un șantaj. Un șantaj de ultimă speță, de tip mafiot, pe care acest stat îl practică asupra propriilor cetățeni.

De ce spun asta?

Zilele trecute au apărut rezultatele unui sondaj comandat de către Federația Națională a Asociațiilor de Părinți (FNAP). Conform acestuia, majoritatea părinților doresc ca școala normală să continue chiar dacă rata de infectare depășește 6 la mie.

Dar și mai explicit, sondajul arată că majoritatea absolută a părinților nu s-a vaccinat și nici nu intenționează să-și vaccineze copiii.

Pentru cine nu știe, FNAP este o „societate civilă” de serviciu a Ministerului Educației/Învățământului, care nu s-a pus niciodată contra inițiativelor acestora. Având asta în vedere, trebuie să privim rezultatele cu maximă circumspecție, existând suspiciunea mai mult îndreptățită că ele au fost edulcorate pentru a fi mai aproape de ce-și doresc autoritățile.

În contextul ăsta, mi-e clar că procentele celor care doresc școala – școală sunt mai mari.

Și ce fac autoritățile noastre? În loc să ia aminte la dorința părinților  – cei care plătesc existența acestui sistem de învățământ -, ministerele practică un șantaj de cea mai joasă speță chiar și printre infractori: „ah, nu vreți să vă vaccinați? Vă terminăm copiii cu școala online până o veți face!”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În loc să lase dreptul părinților și profesorilor care vor să facă școală, să o facă, ei îi obligă pe toți la tâmpire și la distrugere profesională. În loc să premieze părinții care vor să-și asume răspunderea pentru copiii lor, statul se erijează într-un „tătuc” care știe mai bine ce trebuie să facă părinții și profesorii. Atenție, mulți dintre profesori și sunt și părinți, iar statul știe asta!

Este interesant cum statul devine „tătuc grijuliu” doar când vine vorba despre realizarea planului la vaccinuri – deci pentru întregirea veniturilor unor privați din afară -, dar n-are nimic de spus împotriva flagelului pornografiei și al prostituției, al otrăvirii cu produse alimentare cancerigene disponibile la tot pasul, al accesului facil la stupefiante. În aceste cazuri se invocă…democrația!

Acest șantaj este adresat deopotrivă și profesorilor, care sunt și ei, în mare parte, nevaccinați: dacă nu vă vaccinați, rămâneți fără loc de muncă!

Dragi profesori, dvs aveți pârghiile și posibilitatea – prin intermediul sindicatelor și al inspectoratelor școlare – să vă faceți vocea auzită. Dacă nu veți vorbi și nu veți lupta pentru copii și pentru meseria dvs, veți intra în istorie ca generația de dascăli care a pus bomboana pe coliva școlii românești.

Știu că mulți dintre dvs vor să facă școală, pentru că au văzut ce efecte catastrofale are „școala online”.

Știu că mulți aveți demnitate profesională. Bateți-vă pentru școală! Acum e momentul: acum ori niciodată. În caz contrar, viitorul va fi nemilos cu dvs.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

8 COMENTARII

 1. Chestia merge pe principiul tovărășesc”Faci ce spun eu, dar răspunzi tu” Al meu e bine mersi online.Dacă ar fi home schooling, m-aș lipsi bucuros de “binefacerile” învățământului românesc.Oricum, ce urmează, nu pare a fi vreun viitor luminos ci o distrugere lentă a tot ce înseamnă viitor civilizat atât aici cât și prin alte țări.

 2. Nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie! Sunt atâtea DOVEZI de INEFICIENTĂ și de reactii adverse, chiar LETALE, împotriva ei!
  Dar, despre ce “scoala” vorbim? Despre asta, care și-a pus demult, singura, “bomboana pe colivă”?
  https://m.ziare.com/social/scoala-romaneasca-dauneaza-grav-sanatatii-234013
  S-a tras ALARMA in 2007 prin acest STUDIU!!! Și? Nimic!!! De ce? Pt ca asta se dorește! Alt răspuns nu exista!
  Matematica și celelalte obiecte de studiu, când se fac cu DUȘMĂNIE, pt profitul “meditațiilor” (adică a EȘECULUI PEDAGOGIC) cu care “se tine pasul”, nu mai tine de învățătura ci de cu totul și cu totul altceva!
  Pai, ONLINE este o binecuvântare, când este vorba despre asta!!! Parintii și profesorii de VOCAȚIE, care chiar își iubesc copiii, ÎNȚELEG!!!
  Și pe urma, in vremurile astea atât de distopice, când orice răceala poate deveni CATASTROFA, online protejează ambele categorii, adică și elevii și profesorii! De ce nu s-ar face scoala in online, când ești , prin intermediul unui ecran, fata in fata cu profesorul, nederanjat de nicio foială sau atâtea altele caracteristice școlii obișnuite? Gândiți, va rog și aveți grija la vorba din bătrâni, la MINTEA CEA DE PE URMĂ !!!

  • O revolutie adevarata, nu e de dori,t dar trebuie luptat cu forta, un miting nu mai are efect si darea in judecata dureaza si costa mult pe la avocati si judecatori. Adevaratele revolutii au adus libertatea si drepturile oamenilor! Uniti si curajosi, cu credinta in D-zeu vom birui!

 3. Este interesant ca nimeni nu vede asemanarea frapanta dintre actuala campanie nebuna privind asa-zisa vaccinare si campania de colectivizare, la fel de nebuna de acum 70 de ani ! Si atunci ca si acum s-a inceput cu zaharelul (haideti ca ce bine o sa fie), apoi s-a trecut gradual (cum ar zice un personaj celebru de pe la Cotroceni) la masuri mai dure (nu mai poti da copilul la scoala, nu mai ai dreptul la asistenta medicala, nu mai poti merge la pravalia din sat, tintuire la stalpul infamiei, catalogarea recalcitrantilor drept dusmani ai poporului sau teroristi). In cele din urma s-a trecut la represalii crunte (oameni bagati la puscarie, la canal, torturati, impuscati). Despre aceasta faza poate d-nul Rafila ne da niste detalii aflate chiar de la al sau tata, unul din executorii campaniei de colectivizare din jud. Arad in anii ’48-’51 din sec. trecut. Campania de asa-zisa vaccinare este pusa in aplicare de urmasii celor care au pus in aplicare campania de colectivizare de acum 60-70 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...