EDUCAȚIEDeschiderea școlilor: Sunt două scenarii. După depășirea ratei de infectare de 6/1.000...

Deschiderea școlilor: Sunt două scenarii. După depășirea ratei de infectare de 6/1.000 nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale, toți elevii trec în online

Ministrul Sănătății, Sorin Cîmpeanu și Ministrul Educației, Ioana Mihăilă, au anunțat noile reguli pentru deschiderea școlilor într-o conferință de presă comună.

Conform acestora, regulile sunt deja cele cunoscute. O excepție o constituie scenariile pentru cazul în care într-o localitate se atinge pragul de 6 la mie.

Scenariul 1 prevede participarea zilnică a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, până la incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2 are două variante:

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor / preșcolarilor și elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
b) participarea zilnică, în sistem online a tuturor elevilor.
Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori, până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.
În situații justificate de infrastructură și resursele existențe, unitățile de învățământ sau unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea Inspectoratului școlar județean, mai prevede documentul ordinul celor doi miniștri.

Posibilitatea ca toți elevii să treacă în online vine după ce majoritatea părinților s-au exprimat în favoarea menținerii copiilor la școală, chiar dacă s-ar atinge pragul de infectare de 6 la mie.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Măsurile de prevenție se mențin: discutăm despre distanțarea fizică, de aerisirea cvasi permanentă a spațiilor închise din școală, punând accent mai ales pe spațiile cu risc mare de transmitere. Discutăm de locurile de luat masa și de sălile de sport, de menținerea obligativității purtării măștii în spațiile din interior.

Am ajuns la un consens în ceea ce privește tipul de mască purtat. Am recomandat purtarea măștii de tip medical, pentru că este standardizată, dar am revenit și cu câteva precizări despre condițiile pe care măștile de tip textil trebuie să le îndeplinească pentru a putea fi acceptate. Să fie adaptate feței și să fie să acopere corect nasul și bărbia. Am precizat că se interzic alte tipuri de dispozitive care sunt folosită uneori pe tip de mască”, a spus Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

„Scenariile stabilite sunt în cea mai mare parte cunoscute. Până la atingerea ratei de infectare de șase la mia de locuitori în localitate, toate creșele grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de șase la mie, rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în online, cu o singură excepție: învățământul special. De altfel, pentru învățământul special, activitățile de terapie, activități prin care elevii cu cerințe educaționale speciale învață practic să supraviețuiască, vor fi permise și după depășirea ratei de infectare de șase la mie.

După depășirea ratei de infectare de șase la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale.

Ordinul comun va fi semnat doar atunci când cei doi miniștrii vor fi abilitați de către CNSU pentru semnarea ordinului comun.

Sunt precizate condiții care clarifică toate situațiile în care apare un caz de îmbolnăvire într-o grupă/clasă”, a spus Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

2 COMENTARII

  1. de ce nu vrobeste nimeni despre abuzul oms de aschimba rata mortalitatii cu rata „infectarii”?? inainte pandemiile erau declarate daca MUREAU OAMENI! ACUM SUNT DECLARATE PANDEMII NON STOP DACA NE INFECTAM CU ORICE INCHIPUIRE NEW WORLD ORDER !! DACA CATIVA OAMENI VOR AVEA GRIPA VA FI DECLARATA INFECTARE COVRIG SI NE VOR DISTRUGE VIETILE SI ECONOMIA SPRE PIERDEREA SUVERANITATII SI A IDENTITATII NATIONALE! TREZITI-VA OAMENI BUNI ! MINISTERUL SANATATII A RECUNOSCUT CA NU EXISTA SI NU A EXISTAT NICI O PANDEMIE !! NICI NU A FOST DECLARAT SI NICI NU EXIOSTA !! CAND VA TREZITI ?

  2. De asta se ocupa Grupul de Comunicare Slugarnica.La cerere oameni vor raporta o rata de infectare de 100 la 1000 suficienta pentru a inchide oamenii in lagare.Noi avem noroc ,lemnul a zburat catre Austria iar Sidex Galati trage sa moara deci nu se va gasi sarma ghimpata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...