ACTUALITATENu știi ce pardoseală se potrivește mai bine pentru casa ta? Iată...

Nu știi ce pardoseală se potrivește mai bine pentru casa ta? Iată care sunt avantajele fiecărui tip! (P)

Diversitatea de opțiuni disponibile în magazinele de specialitate te pot pune în dificultate atunci când trebuie să alegi o nouă pardoseală pentru locuința ta, fie că este vorba de living, dormitoare sau hol, fie de bucătărie sau baie. În luarea unei decizii, trebuie să ții cont de mai multe aspecte importante, fiind necesare tipuri diferite dacă ai copii sau dacă nu ai mult timp la dispoziție pentru curățenie. Așadar, nu lua în considerare doar prețul sau aspectul, deoarece o pardoseală trebuie să fie utilă și ușor de întreținut, pentru a rezista o perioadă cât mai mare de timp, în condiții foarte bune.

Iată care sunt caracteristicile fiecărui tip de pardoseală:

Parchetul din lemn masiv

Este considerat cea mai bună opțiune atunci când vine vorba de pardoseli, deoarece este un material de calitate superioară și se integrează foarte bine cu stilul oricărei case, datorită varietății culorilor, finisajelor și texturilor. Lemnul masiv este foarte rezistent, astfel că durata de viață a parchetului tău va fi una îndelungată, ceea ce înseamnă că valoarea locuinței tale va spori datorită acestuia, în cazul în care te vei hotărî în viitor să o vinzi.
Pe lângă beneficiile de ordin estetic și al durabilității, parchetul de lemn masiv este hipoalergenic și foarte ușor de întreținut. În acest sens, dacă vei aplica sfaturile de curățare, nu te vei confrunta cu pete deranjante.

Parchetul laminat

Această pardoseală este foarte rezistentă la zgârieturi, pete și decolorări, ceea ce înseamnă că se potrivește foarte bine în living-uri și dormitoare, unde nivelul de mișcare este ridicat. De asemenea, acesta presupune costuri reduse de achiziție și de întreținere, fiind și foarte simplu de montat. Dacă ai ajuns la concluzia că aceasta este opțiunea potrivită pentru locuința ta, intră pe Hornbach.ro și alege de aici parchetul laminat care se potrivește cel mai bine gusturilor tale.

Pardoseala din ceramică și piatră

Este rezistentă la apă, așadar este ideală pentru a fi utilizată în bucătării, băi sau în subsolurile caselor. Nu presupune o întreținere complicată, iar designul deosebit și culorile diverse fac această pardoseală extrem de atractivă, mai ales în cazul modelelor care imită lemnul, fiind astfel potrivite pentru orice cameră. Se montează foarte simplu, iar reparațiile nu implică cheltuieli consistente, deoarece se înlocuiesc doar plăcile cu defect, nu întreaga pardoseală. În plus, se poate utiliza și pentru amenajările exterioare, în special pe terasă și în jurul piscinei, deoarece nu este afectată de lumina soarelui.

Mocheta

În cazul în care ai copii, mocheta poate fi alegerea ideală, deoarece are capacitatea de a izola fonic încăperea, fără să deranjezi vecinii de dedesubt atunci când cei mici se joacă sau aleargă prin casă. În plus, căzăturile acestora vor fi amortizate de materialul moale, astfel că nu se vor accidenta în astfel de situații. De asemenea, este o pardoseală confortabilă și accesibilă ca preț, care îți oferă senzația de relaxare și ține foarte bine de cald, ceea ce înseamnă că poți uita de picioarele reci!

În concluzie, în funcție de nevoile familiei tale, ai la dispoziție o diversitate de pardoseli, care se vor integra perfect în locuința ta, astfel încât să te bucuri de confortul și avantajele pe care le oferă.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...