luni, martie 20, 2023
ACTUALITATESpania | Protestele continuă împotriva arestării lui Pablo Hasel. Rapperul comunist care...

Spania | Protestele continuă împotriva arestării lui Pablo Hasel. Rapperul comunist care a glorificat terorismul este prezentat ca „simbol al libertății de exprimare”

Mii de persoane au protestat, inclusiv violent, în mai multe orașe din Spania noaptea trecută, pentru arestarea rapperului Pablo Hasel. 

Demonstranţii au incendiat containere de gunoi şi au aruncat cu pietre şi petarde spre poliţişti.

Mass-media internațională îl numește „simbol al libertății de exprimare în Spania”, după cum notează și Digi24. Faptul că a glorificat organizații teroriste precum ETA sau Terra Lliure, care au lăsat în urma lor sute de morți și răniți, nu este menționat.

De asemenea, nici faptul că Pablo Hasel este un comunist asumat, care a explicat public că se „inspiră” din viața dictatorului sovietic Iosif V.Stalin, nu pare demn de menționat în depeșele interne și internaționale. De altfel, protestatarii sunt membri ai Partidului Comunist sau simpatizanți ai acestora (foto, cu steagul roșu).

Președintele partidului conservator VOX, Santi Abascal, a declarat că Hasel „nu este o anecdotă”, iar personajul în sine este „un caracter violent cu condamnări la activ”, iar „exaltarea unor grupuri teroriste precum ETA sau Terra Lliure nu poate fi trecută cu vederea”.

Abascal a menționat într-un interviu că problema nu este Hasel, ci faptul că „sunt destul de mulți ca el”, iar cultivarea urii are consecințe.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate