ACTUALITATESpania | Protestele continuă împotriva arestării lui Pablo Hasel. Rapperul comunist care...

Spania | Protestele continuă împotriva arestării lui Pablo Hasel. Rapperul comunist care a glorificat terorismul este prezentat ca „simbol al libertății de exprimare”

Mii de persoane au protestat, inclusiv violent, în mai multe orașe din Spania noaptea trecută, pentru arestarea rapperului Pablo Hasel. 

Demonstranţii au incendiat containere de gunoi şi au aruncat cu pietre şi petarde spre poliţişti.

Mass-media internațională îl numește „simbol al libertății de exprimare în Spania”, după cum notează și Digi24. Faptul că a glorificat organizații teroriste precum ETA sau Terra Lliure, care au lăsat în urma lor sute de morți și răniți, nu este menționat.

De asemenea, nici faptul că Pablo Hasel este un comunist asumat, care a explicat public că se „inspiră” din viața dictatorului sovietic Iosif V.Stalin, nu pare demn de menționat în depeșele interne și internaționale. De altfel, protestatarii sunt membri ai Partidului Comunist sau simpatizanți ai acestora (foto, cu steagul roșu).

Președintele partidului conservator VOX, Santi Abascal, a declarat că Hasel „nu este o anecdotă”, iar personajul în sine este „un caracter violent cu condamnări la activ”, iar „exaltarea unor grupuri teroriste precum ETA sau Terra Lliure nu poate fi trecută cu vederea”.

Abascal a menționat într-un interviu că problema nu este Hasel, ci faptul că „sunt destul de mulți ca el”, iar cultivarea urii are consecințe.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...