Recensământul Populației și Locuințelor 2022 a fost prelungit cu o săptămână, până pe 31 iulie, a anunțat miercuri Institutul Național de Statistică, într-un comunicat. Măsura se aplică în localitățile unde mai există persoane care nu au fost recenzate.
Acesta este ultimul termen de prelungire privind culegerea datelor de la populație și va continua atât în punctele fixe deschise de primării, cât și prin recenzorii de teren.
Recensământul a mai fost prelungit o dată, pentru că trebuia să se încheie pe 17 iulie.
Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.
Procentul românilor nerecenzați, deși termenul a fost prelungit, este uluitor: 13%. Până acum au fost recenzate 17 milioane de persoane din cele 19,02 pe care și le-au propus autoritățile.
Profesorul Vasile Ghețău, Director al Centrului de Cercetări Demografice “Vladimir Trebici” din cadrul Academiei Române, scria înainte de prima prelungire, că eșecul recenzării totale a populației României „ar constitui un imens semn, cel al incapacității țării, societății românești în ansamblul său, de organizare și efectuare a unui recensământ național în anul 2022”.
Având în vedere procentul foarte mare, 13%, care trebuie recenzat în doar o săptămână, este cvasi-imposibil de crezut că Recensământul 2022 va fi finalizat. Este prima oară în istoria statului modern român când s-ar înregistra un eșec de asemenea proporții.
daca voi credeti ca asta este recenzare va inselati amarnic.
recensamantul e cerut de banca mondiala, si exact cum zice @Tudor mai sus, nu le mai iasa 18 milioane de alegatori.
Habar nu au ce sa faca, sa declare ca suntem 17 sau sa mai astepte o luna poate pot baga 2 milioane inexistenti.
Dar e cu 2 taisuri pentru ei.
Si daca roata se iontoarce ii vor prinde ca au mintit si vor cere un alt recensamant.
Apoi vor zice ca statul roman ascunde informatii despre alegatori si oameni.
Deci in Romania e imposibil sa faci control digital.
ca si faza cu bazele de date. Nu sunt conectate, fiecare institutie are baza ei de date. Si tu daca apari in fiecare, fiecare poate sa aiba alte date despre tine, cum ar fi adrese vechi sau numere de telefon de demult.
In realitate vom descoperi ca acesti 13% nu exista. E de fapt ptocentul de alegatori cu acte fictive inexistenti fizic cu care pesede conduce jocurile de 33 de ani.
Greșit!!!
ESTE FOARTE MIC NUMĂRUL NERECENZAȚILOR. TREBUIA SĂ FIE EGAL CU CEL AL NEINJECTAȚILOR!
Și asta datorită unor întrebări neavenite, ce mai.
13% e mult? Eu cred ca sunt mai mulți nerecenzati. Dar umfla cifrele, ca la falsa pandemie. Altfel nu ar fi prelungit.
pai daca stii de la inceput cati sunt de recenzat la ce mai faci recensamant? poate 17 mil au ramas dupa vaccinare si exterminarea din covid, de unde stii ca mai sunt 13%?
Bine zis!
Poate chiar vor zice că nu prea le-a ieșit recensămîntul. Au destule pricini:
– dacă-l fac cum trebuie nu are cum să le mai iasă 18 milioane de alegători și marja de furt a alegerilor se duce. Vor trebui să fure altfel.
– bugetele se fac după cîți locuitori sînt. Dacă bugetul e mic nu mai au destul de furat.
– nr de parlamentari și europarlamentari este după cîți locuitori sînt.
– destui trepăduși, cozi de topor, slugi ale celor ce conduc, nu au cum să-și justifice avuția și, așadar, nici un interes de un recensămînt cum trebuie.
“reprezentant de seamă al școlii demografice românești, Vasile Ghețău s-a născut în anul 1940 în regiunea Cernăuți, Bucovina”
-la 82 de ani nici shancru nu-l mai loveste
pe motiv de lipsa de interes(a shpirochetei).