ACTUALITATEDSP, despre utilizarea lămpilor UV în școli: Sunt dispozitive medicale. Nicio școală...

DSP, despre utilizarea lămpilor UV în școli: Sunt dispozitive medicale. Nicio școală nu a cerut avizul pentru utilizarea lor

Dispozitivele de tipul lămpilor UV nu sunt interzise de regulamentul privind organizarea școlilor în vederea prevenirii bolilor, dar nici nu au fost recomandate în mod expres unităților de învățământ, a declarat medicul DSV Angelica Chirică, informează Libertatea.

“Sunt dispozitive medicale și sunt avizate de ANMDM. Nu a cerut absolut nicio școală de la noi să avizăm utilizarea lor în școli. Acele lămpi sunt folosite ca fiind bactericide/virucide. Nu este nimic greșit. Dar trebuie folosite așa cum sunt indicațiile producătorului și așa cum au avizul de la ANMDM”, explică medicul.

Potrivit sursei citate, Direcția de Sănătate Publică din București s-a autosesizat în privința incidentului de marți de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, unde elevii au fost expuși trei ore la lampa cu ultraviolete destinată dezinfectării și unii dintre ei au ajuns la medic cu probleme la ochi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3Media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 16.620 de lei din 34.620...

Dragi prieteni, de azi începem o nouă colectă pentru a asigura finanțarea siteului R3Media, dar de data asta pentru următoarele șase luni. Grație vouă, dragi prieteni,...

Alătură-te R3media și pe Telegram

Pentru că știm cât de important este să primești cât mai ușor știrile și informațiile de care ai nevoie, te invităm să accesezi canalul...

Articole relaționate

Cele mai citite