News ȘTIRI DSP, despre utilizarea lămpilor UV în școli: Sunt dispozitive medicale. Nicio școală...

DSP, despre utilizarea lămpilor UV în școli: Sunt dispozitive medicale. Nicio școală nu a cerut avizul pentru utilizarea lor

Dispozitivele de tipul lămpilor UV nu sunt interzise de regulamentul privind organizarea școlilor în vederea prevenirii bolilor, dar nici nu au fost recomandate în mod expres unităților de învățământ, a declarat medicul DSV Angelica Chirică, informează Libertatea.

“Sunt dispozitive medicale și sunt avizate de ANMDM. Nu a cerut absolut nicio școală de la noi să avizăm utilizarea lor în școli. Acele lămpi sunt folosite ca fiind bactericide/virucide. Nu este nimic greșit. Dar trebuie folosite așa cum sunt indicațiile producătorului și așa cum au avizul de la ANMDM”, explică medicul.

Potrivit sursei citate, Direcția de Sănătate Publică din București s-a autosesizat în privința incidentului de marți de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Capitală, unde elevii au fost expuși trei ore la lampa cu ultraviolete destinată dezinfectării și unii dintre ei au ajuns la medic cu probleme la ochi.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate