ACTUALITATEGermania elimină testele gratuite. Nevaccinații care vor să meargă la restaurant vor...

Germania elimină testele gratuite. Nevaccinații care vor să meargă la restaurant vor trebui să-și achite testarea

Germania elimină testele Covid gratuite, în speranța că astfel va relansa campania de vaccinare, care bate pasul pe loc. Decizia a fost anunțată marți de oficialii guvernului și de liderii landurilor germane. Pentru că Germania are suficiente doze de vaccin anti-Covid, „vom renunța la testele Covid gratuite începând cu 11 octombrie”, spune Angela Merkel.

Cancelarul consideră că măsura va crește rata vaccinării în mod „semnificativ”. După ce, la apogeul campaniei de vaccinare, statul vaccina aproximativ un milion de cetățeni pe zi, frecvența inoculărilor a scăzut dramatic în timpul vacanței de vară.

52 de milioane de nemți au primit până acum cel puțin o doză a vaccinului, sau 62,5% din populație.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Începând cu 11 octombrie, cei care nu acceptă vaccinul vor fi nevoiți să plătească testele Covid, necesare pentru a primi acces în cinematografe, restaurante sau săli de fitness. Dovada vaccinării sau un test negativ pentru Covid sunt necesare în zonele în care rata de incidență stabilită pentru ultimele 7 zile depășește 35 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Excepții pentru gravide

Testele gratuite vor fi în continuare valabile pentru persoane care nu pot fi vaccinate din motive medicale, pentru femei însărcinate sau pentru copiii din grupe de vârstă pentru care nu există vaccinuri aprobate, potrivit decretului adoptat la întâlnirea dintre Angela Merkel și liderii celor 16 landuri, scrie SmartRadio citând Le Parisien.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate