vineri, martie 1, 2024
ACTUALITATEIstoricul Marius Oprea scrie că pentru frații Muraru, „suveranitatea României e o...

Istoricul Marius Oprea scrie că pentru frații Muraru, „suveranitatea României e o crimă, și patriotismul o ceapă degerată”

Istoricul Marius Oprea analizează în ultimul său editorial publicat de agenția Mediafax declarațiile făcute de către deputatul PNL Alexandru Muraru, despre antisemitism și asocierea extremismului cu AUR. Alexandru Muraru este fratele lui Andrei Muraru, neo-ambasadorul României în SUA.

Marius Oprea demontează argumentele oferite de Alexandru Muraru în interviul oferit Europei Libere, prin care acesta a susținut că antisemitismul ar fi în creștere în România.

„Tonul interviului lui Alexandru Muraru este alarmist şi, cum spune el însuși (dar nu în legătură cu ”produsul” său intelectual), ”bazat pe o percepție construită pe prejudecăți”, care pornește de la premiza că tot românul e antisemit, că neagă Holocaustul, că nu are habar, de la vlădică pînă la opincă, de pogromul de la Iaşi şi că manifestă ”lipsa de înțelegere în rîndul populaţiei şi a decidenților, că antisemitismul este o problemă actuală, iar fiecare act antisemit, motivat de ură, este un indicator al omniprezenţei antisemitismului în societate”, scrie Oprea.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„ Mai spune domnul Muraru că ”miturile conspiraționiste antisemite se alimentează necontenit cu fiecare nouă criză socială”, ceea ce este iarăşi adevărat, că ”teoriile conspiraţioniste, mitologiile bazate pe negarea sau relativizarea Holocaustului, care pun evreii în centrul unei oculte mondiale ultragiază memoria victimelor Holocaustului, denaturează spaţiul social, public şi adaugă această temă unor îngrozitoare conspiraţii, menite să crească ura şi respingerea faţă de alteritate, diversitate”. E plin, într-adevăr, internetul de prostii. Dar nu numai în ceea ce-i privește pe evrei.
Bill Gates, de pildă, conduce în top, cu mult deasupra evreilor. Nu poţi extinde, dacă te mai consideri şi istoric, un comportament speculativ-deviant, fără relevanţă socio-culturală reală, ca anatemă la nivelul unei întregi societăți şi țări – aşa cum o face Alexandru Muraru.

Cu toate acestea, prejudecăți istorice prezente mai ales în Europa centrală şi de est sînt focalizate şi amplificate, fiind prezentate drept situaţii nocive şi maligne în cazul românesc, pornind de la amenințările unui nebun şi statuia unui poet”, continuă istoricul.

Marius Oprea constată că simplul fapt că AUR și-a asumat o doctrină suveranistă, transformă respectivul partid în extremist și rasist, în opinia lui Alexandru Muraru.

„Aceşti antisemiţi (idenificaţi imediat la alianţa AUR), spune Muraru, ”sînt astăzi prezenţi în arhitectura politică a statului,au penetrat un cordon de salvgardare a democraţiei şi tendinţa e de a mări mereu capacitatea de a străpunge şi alte medii, de a invada instituţiile, de a modifica cadrul legislativ şi, poate mai important, de a obişnui establishment-ul şi opinia publică asupra discursului suveranist, extremist, rasist, naţionalist”.

A aşeza suveranismul, consacrat de articolul unu al Constituţiei României pe acelaşi palier cu extremismul şi rasismul este ceea ce, în fond, caracterizează ”doctrina Muraru”, pentru că nu-i aparţine exclusiv lui Alexandru Muraru, ci am fost obişnuiţi cu ea şi de fratele său, Andrei, proaspătul ambasador al tarii noastre în Statele Unite. Pentru ei, suveranitatea României e o crimă, şi patriotismul o ceapă degerată”, conchide Marius Oprea.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

11 COMENTARII

 1. Cum se face că în statul român sunt promovați doar anti românii,este un blestem sau o bătaie de joc a destinului.ce crime am comis noi,că sa fim pedepsiți veșnic?

 2. Cred că ar trebui să ne gândim la cetățenie altfel decât la un dat permanent și definitiv și să cerem șulfelor de toată forma să plece din țara care n-a fost apărată de înaintași pentru ca să ajungă batjocorită de gunoaie ca ei doar pentru că vreun dobitoc vremelnic și mincinos, le-a pus ștaif pe beșautul cu care i-a uns. Dacă vor vreun paradis totalitar, trebuie să le dăm liber să-l caute prin vreun falanster aiurea.Liber de tot.

 3. Actualul PNL, este o entitate metamorfozată din fostul PCR!
  Aceste deșeuri, ne arată de cine este ocupat parlamentul, guvernul, primăriile, deconcentratele, consilii județene etc.
  Suntem condamnați fără să fim judecați, de fapt o practică foarte veche.

 4. Nu-i de mirare, frații Murariu sînt lingăi desăvîrșiți.
  Andrei
  “în perioada octombrie 2010 – mai 2011 a fost bursier United States Holocaust Memorial Museum – Center for Advanced Holocaust Studies, Washington DC.[1] De asemenea, Andrei Muraru a obținut o bursă postdoctorală la Yad Vashem – The International Institute for Holocaust Research pentru anul 2020”
  Alexandru
  “este un politician, politolog și istoric, specializat în problematica memoriei, istoriei Holocaustului și comunismului, istoriei ideilor, mentalităților și istoriei intelectuale românești din secolele XX-XXI.”

 5. In fiecare epocă există acei „turciți” sau acei ariviști, uteciști care se oferă cu totul puterii, sistemului, slugi perfecte care își trădează familia, părinții, bunicii și istoria.

  toată tevatura asta cu așa zis-ul „antisemitism” al AUR a apărut fix in momentul când trebuiau neutralizate protestele anti-restricții. Oare ăștia care s-au activat, Vexler și alții nu judecă și ei o clipă că nu e ok să asocieze o discuție istorică normală care cere atenție științifică, arhive, contextualizare – cu proteste legitime impotriva autoritarismului aberant al statului și care chiar că n-au nimic cu antisemitismul de care ăștia scriau că vin „valuri , valuri”. Păi ce credeți d-le Vexler, oamenii ăia din stradă total pe dinafară cu politica, n-o să se enerveze să afle că i-ați făcut antisemiți doar așa ca sa-i blocați in revendicările lor absolut constituționale?

  mi se pare că unii au nevoie de scandal pur și simplu pentru a-și lua rentele și granturile, că dacă ai un institut pe tema asta tre să găsești mereu antisemitism și unde nu este numai să ai ce scrie pe raportul de activitate. Foarte greșit, domnilor!

  • Exploatarea victimizarii e de sorginte bolsevica.
   Unii au doar de castigat din antisemitism si exploatarea victimizarii fals-constituitelor minoritati (BLM, LGBT, Antifa, feministele, etc)…
   E important sa devoalam aceste metode securistice de a propasi in societate.

 6. O lectura esentiala:

  https://www.incorectpolitic.com/wp-content/uploads/2020/05/Legenda-Mankurtului-fragment-din-C.Aitmatov-O-zi-mai-lunga-decat-veacul.pdf

  Mankurtul, o întruchipare simbolică a omului supus, spălat pe creier, care-și uită trecutul, părinții și propria identitate, slujind doar stăpânului care-i dă adăpost și mâncare.
  O făptură îndobitocită, cu nevoi simple și puține, căreia i-au fost răpite conștiința, judecata și aducerea-aminte – miezul sfânt al omului, singura avere pe care-o duce cu el, căci e de neatins pentru alții. Și totuși, cineva a găsit o cale să-i fure omului și această avere…

  Cât de bine se potrivește acest tip de om cu deceniile totalitarismului, când fiii și-au trădat părinții, lepădându-se de familie, pentru a se conforma cerințelor statului și ale tătucului lor, Stalin… În cazul lor, e vorba de o renunțare de bunăvoie la conștiință și memorie, un fapt mult mai cumplit decât povestea tragică a mankurtului creat cu forța de juanjuani.

  Poate nu degeaba, deasupra stepelor Sarî-Ozeki zboară fără odihnă pasărea care strigă: „Amintește-ți cine ești! Cine ești? Cum te cheamă-cheamă? Ești fiul lui Dodenbai!”, pentru că acest mankurt nu este doar o istorie de speriat copiii, nu este un concept ce aparține trecutului.

  Indiferent de continent, perioadă istorică sau regim politic, mankurtul a existat și va exista într-o formă sau alta, la fel cum, în viitor, ar putea exista acei oamenii dirijați prin radio despre care vorbește Sabitjan, cei care vor face totul după un program stabilit de la centru.”

 7. Faptul că evreii sioniști sunt implicați în conspirații globale este un adevăr istoric. Politicienilor corupți/infractori le e frică de “adepții teoriei conspirației” pentru că aceștia cercetează faptele lor ilegale. Fraților Muraru și sioniștilor nu le plac naționalismul, însă cei care militează împotriva naționalismului românesc sunt ei, înșiși, antiromani, urăsc România, urăsc poporul român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE