ACTUALITATELt.Col. Dr.Valeriu Gheorghiță, detalii despre Strategia națională de vaccinare: În primele șase...

Lt.Col. Dr.Valeriu Gheorghiță, detalii despre Strategia națională de vaccinare: În primele șase luni, estimăm că se vor vaccina peste 13 milioane de persoane, în cele 900 de centre de vaccinare naționale

ACTUALIZARE ora 17:00

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat, vineri, răspunzând la o întrebare referitoare la vaccinarea copiilor, că se așteaptă precizări de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) pentru această categorie de vârstă.

Este posibil să se meargă pe grupa de vaccinare pentru persoane de peste 18 ani, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare, în cadrul unei conferințe de presă.

Știrea inițială:

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a prezentat, vineri, detalii despre Strategia de vaccinare, aprobată, joi, de CSAT și publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a reiterat idee că vaccinarea nu o să fie obligatorie, fiind un drept, nu o obligație.

Medicul Gheorghiță a anunțat că vaccinarea populației se va face în centre de vaccinare, urmând să existe circa 900 de astfel de centre la nivelul întregii țări.

Într-un astfel de centru se vor putea vaccina aproximativ 5000 de oameni pe lună, astfel încât, estimează medicul Gheorghiță, în primele șase luni de la debutul vaccinării se cor vaccina peste 13 milioane de persoane, astfel încât să fie realizat planul de imunizare colectivă de 70% din populație.

Valeriu Gheorghiță a precizat că astfel de centre există în mai multe țări europene, precum Germania sau Suedia.

Totodată, coordonatorul campaniei de vaccinare a menționat că vaccinarea se va realiza pe bază de programare, într-un Registru Național, unde toate vaccinările vor fi înregistrate.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...