ACTUALITATEPreședintele Iohannis: Redeschidem piețele la sfârșitul acestei săptămâni. Numărul persoanelor infectate a...

Președintele Iohannis: Redeschidem piețele la sfârșitul acestei săptămâni. Numărul persoanelor infectate a scăzut semnificativ, nu este o „șurubare” la date

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că piețele vor fi redeschise la sfârșitul acestei săptămâni, decizia fiind luată, susține președintele, în contextul în care numărul persoanelor infectate a scăzut semnificativ.

Președintele a ținut să sublinieze că această scădere este reală, nu o „șurubare” la date. Totuși, Iohannis a recunoscut că „în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin”.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.

Acestea fiind zise, dați-mi voie să-i felicit încă o dată pe toți cei care s-au implicat pentru realizarea acestui prim tronson semnificativ și să vă doresc tuturor multă sănătate”, a declarat președintele Klaus Iohannis,

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă ce a fost  organizată la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, potrivit Administrației Prezidențiale.

După cum a relatat R3Media, președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că „Legea pentru redeschiderea piețelor” nu a ajuns la el, însă potrivit datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților respectivul act normativ a fost trimis spre promulgare încă din data de 12 noiembrie 2020.

Ulterior, premierul Orban a recunoscut că Guvernul a atacat la Curtea Constituțională.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...