duminică, aprilie 14, 2024
ACTUALITATEPreședintele Iohannis: Redeschidem piețele la sfârșitul acestei săptămâni. Numărul persoanelor infectate a...

Președintele Iohannis: Redeschidem piețele la sfârșitul acestei săptămâni. Numărul persoanelor infectate a scăzut semnificativ, nu este o „șurubare” la date

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că piețele vor fi redeschise la sfârșitul acestei săptămâni, decizia fiind luată, susține președintele, în contextul în care numărul persoanelor infectate a scăzut semnificativ.

Președintele a ținut să sublinieze că această scădere este reală, nu o „șurubare” la date. Totuși, Iohannis a recunoscut că „în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin”.

„Am putut să constatăm că, în ultimele săptămâni, numărul de persoane nou infectate în fiecare zi a scăzut semnificativ. Da, este adevărat că în perioada sărbătorilor poate s-a testat un pic mai puțin. Totuși, scăderea este clară și dați-mi voie să vă spun, fiindcă și aici sunt tot felul de interpreți politici: această scădere se poate constata cam peste tot în Europa. Deci, nu numai noi am luat măsurile juste, corecte, ci și alții, și această scădere nu este o întâmplare, nu este o „șurubare” la date, ci este o realitate în Europa și, din fericire, facem parte din țările unde se constată o reducere.

Asta fiind constatată, am discutat aceste chestiuni cu experții, cu specialiștii, și am decis ca, de la sfârșitul acestei săptămâni, să fie redeschise piețele. Asta este, cu siguranță, o veste bună și pentru producătorii care vor să vândă în piețe, dar și pentru românii care vor să-și facă provizii din timp pentru sărbătorile de iarnă.

Acestea fiind zise, dați-mi voie să-i felicit încă o dată pe toți cei care s-au implicat pentru realizarea acestui prim tronson semnificativ și să vă doresc tuturor multă sănătate”, a declarat președintele Klaus Iohannis,

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă ce a fost  organizată la deschiderea Tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău, potrivit Administrației Prezidențiale.

După cum a relatat R3Media, președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că „Legea pentru redeschiderea piețelor” nu a ajuns la el, însă potrivit datelor disponibile pe site-ul Camerei Deputaților respectivul act normativ a fost trimis spre promulgare încă din data de 12 noiembrie 2020.

Ulterior, premierul Orban a recunoscut că Guvernul a atacat la Curtea Constituțională.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE