duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATERutte și Nehammer: Suntem uniți în obiecția noastră față de extinderea Schengen

Rutte și Nehammer: Suntem uniți în obiecția noastră față de extinderea Schengen

Karl Nehammer, cancelarul Austriei, și Mark Rutte, premierul Țărilor de Jos, transmit un nou mesaj ostil pentru România și Bulgaria și pentru aderarea celor două țări la Spațiul Schengen, potrivit Euractiv.

În timp ce Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, crede că România ar putea adera la Schengen anul acesta, cei doi prim-miniștri nu văd cu ochi buni o extindere în acest moment.

„Dacă dorim să păstrăm UE ca un refugiu sigur pentru refugiați, trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că numărul acestora poate fi gestionat”, a spus Mark Rutte.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

De cealaltă parte, Karl Nehammer a acuzat Comisia Europeană, care a precizat că nu vrea să finanțeze un gard la granița turco-bulgară, că are o „abordare ideologică” a acestei chestiuni.

„Nu este corect ca Bulgaria să achite singură cheltuielile”, a spus el, adăugând că polițiștii de frontieră bulgari protejează și granițele celor două state.

Cei doi au subliniat legăturile strânse dintre Austria și Țările de Jos.

„Suntem uniți în obiecțiile noastre cu privire la extinderea Schengen în acest moment”, a spus cancelarul Karl Nehammer.

Pe 8 decembrie 2022, la Consiliul JAI, Austria și Țările de Jos s-au opus extinderii Spațiului Schengen în estul Europei. Cele două țări au votat, însă, pentru aderarea Croației la spațiul de liberă circulație.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Perfect de acord cu cei doi. Insa o perdea de fum cu romani sfasiati de durere ca nu au intrat in schengen tot trebuie sa existe. Ca sa nu intre la banuieli UE :).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE