sâmbătă, martie 2, 2024
ACTUALITATESUA și alte 32 de state au semnat o Declarație comună prin...

SUA și alte 32 de state au semnat o Declarație comună prin care se afirmă rolul fundamental al familiei ca celulă de bază a societății și dreptul copiilor nenăscuți la viață

Statele Unite și alte 32 de țări au semnat o declarație comună în sprijinirea familiei și a vieții copilului născut și nenăscut, informează Departamentul de Stat al SUA.

Printre altele, declarația subliniază importanța accesului nerestricționat al bărbaților și al femeilor la educație și își asumă angajamentul „pentru a permite femeilor să treacă prin sarcină în siguranță și a oferi cuplurilor cea mai bună șansă de a avea un copil sănătos”.

De asemenea, semnatarii reafirmă că „familia este celula naturală și fundamentală a societății, fiind îndreptățită la protecție din partea societății și a statului”. Totodată, declarația subliniază că „în niciun caz, avortul nu trebuie promovat ca metodă de planificare familială” și că „orice măsuri legate de avort în cadrul sistemului de sănătate pot fi determinate numai la nivel național și local, în funcție de procesul național legislativ”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Mai mult, în declarație se specifică faptul că „copilul are nevoie de protecție și grijă înainte și după naștere” și că nu există un drept internațional la avort și nici vreo obligație din partea Statelor de a finanța sau facilita avorturile.

Declarația a fost semnată de Statele Unite, Polonia, Ungaria, Brazilia, Egipt sau Indonezia, alături de alte state. România nu este printre semnatari.

Documentul, intitulat „Declarația Consensului de la Geneva”, a fost întâmpinată cu critici din partea lobby-ului pro avort și manipulări din partea presei, care afirmă că „ar limita” drepturile femeilor.

Titlu de pe Digi24
Titlu de pe ziare.com

 

 

 

 

În realitate, este o declarație cu rol simbolic, acela de a promova viața copiilor nenăscuți și de a re-afirma o realitate juridică: nu există niciun drept internațional la avort sau vreo obligație a statelor de a finanța așa ceva.

Textul integral al declarației poate fi citit aici.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE