duminică, aprilie 21, 2024
ACTUALITATEUBB a stabilit că suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode...

UBB a stabilit că suspiciunile de plagiat în cazul lui Lucian Bode „se confirmă în marea lor majoritate”. Guvernul nu renunță la ministru

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, secretar general al PNL, că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de instituţia de învăţământ.

„Comisia de etică a UBB a adoptat în data de 09.01.2023 Hotărârea Nr. 1 din 2023 ca urmare a autosesizării în urma unor noi informaţii cu privire la suspiciuni de plagiat în teza de doctorat a Dl. Lucian Bode. Concluzia analizei este că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate”, arată comunicatul instituţiei de învăţământ superior din Cluj-Napoca.

Potrivit acesteia, în lipsa posibilităţii legale de a aplica sancţiuni disciplinare unei persoane care nu este membru al comunităţii academice, Comisia îi solicită corecturi la teză şi retragerea cărţii publicate pe baza tezei.

De asemenea, se vor sesiza consiliile naţionale (CNATDCU/Consiliul Naţional de Etică a Cercetării) pentru demersuri suplimentare, în condiţiile legii, mai precizează reprezentanţii UBB în comunicatul menţionat.

Guvernul a reacționat, prin intermediul purtătorului de cuvânt Dan Cărbunaru, a declarat că e vorba despre o situaţie care se tranşează în instanţa de judecată şi nu se poate pronunţa înainte de un verdict, menţionând că, la fel ca şi în orice alte cazuri, premierul României cere respectarea legii.

„Din datele pe care le am, ministrul de Interne au oferit deja o poziţie publică în legătură cu acest material de informare pe care l-a transmis Universitatea Babeş-Bolyai. Nu este singura analiză care s-a făcut, deci nu o să comentez acum nici această analiză şi nici altele care au avut deja loc în legătură cu această teză. Iar în contextul în care există o procedură în instanţă legată de această lucrare m-aş opri aici cu comentariile”, a afirmat Cărbunaru, întrebat care este poziţia Guvernului şi a premierului în legătură cu decizia Comisiei de etică a Universităţii Babeş-Bolyai în cazul tezei de doctorat a lui Bode.

El a precizat că este o situaţie care se tranşează în instanţa de judecată.

„Doream să vă spun că, la fel ca şi în orice alte cazuri, premierul României cere respectarea legii. În cazul punctual la care vă referiţi dumneavoastră, este o situaţie care se tranşează în cadrul unui proces care e gestionat de o instanţă de judecată şi nu m-aş putea pronunţa înainte să fi avut un verdict”, a mai spus Cărbunaru.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Bun ! Am inteles ! Bode a plagiat vanat fiind de Sercan. Dar pe plagiatoarea Sercan, vanatoreasa de plagiatori , o vaneaza cineva ?

      • Cica intr-o iarna grozava o trasura boiereasca traversa o padure plina de lupi. In trasura se afla si un prunc. O haita de lupi ataca trasura. Ca sa scape, boierii arunca pruncul la lupi, dar in loc sa-l sfasie lupoaicele il iau pe prunc il incalzesc si il alapteaza. Morala: cand vrei sa devii persoana publica trebuie sa fii curat ca un prunc ! Sercan este persoana publica, influentar cum se zice acum !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE