miercuri, octombrie 4, 2023
ACTUALITATEVlad Marcoci, fost deputat și prefect de Neamț, a murit subit în...

Vlad Marcoci, fost deputat și prefect de Neamț, a murit subit în timp ce tăia lemne, la doar 55 de ani

Vlad Marcoci, fost deputat în Parlamentul României și prefect al județului Neamț, a murit subit, conform Antena 3 CNN.

Acesta administra o pensiune în apropiere de barajul Bicaz, iar decesul a suvernit în timp ce tăia lemne la locația respectivă.

Vlad Marcoci era născut la 1 februarie 1968 în Piatra Neamț.

Ieri, în timp ce tăia lemne, în jurul orei 10:00, i s-a făcut rău. Medicii sosiți la fața locului, din păcate, nu au mai putut să-i salveze viața.

„A fost găsit în stop cardio-respirator. Au fost aplicate manevre de resuscitare care, din păcate, nu au dat rezultat“, a spus Dorice Albu, managerul Ambulanţei Neamţ, conform Adevărul.

Vlad Marcoci era de profesie inginer, absolvind Facultatea de Construcţi Bucureşti, la profilul Utilaje Tehnologice. A fost prefect de Neamţ între 2000 şi 2001, după care a condus, în perioada 2006-2008, Consiliul Judeţean Neamţ. Apoi, între 2012-2016, a fost deputat în Parlamentul României, candidând din partea Partidului Social Democrat.

A fost preşedinte al Administraţiei Fondului pentru Mediu, implicându-se în finanţarea şi implementarea unor proiecte de conservare şi protecţie a multor areale unice în România.

Nu a fost scutit nici de probleme penale. În luna ianuare a acestui an, era achitat de magistraţii de la Înalta Curte, într-un dosar de corupţie.

În 2020, DNA îi trimitea în judecată pe Mugur Cozmanciuc, ex-preşedinte al PNL Neamţ, Marcoci şi pe omul de afaceri Sorin Ciufudean. Între 4-27 noiembrie 2019, Cozmanciuc ar fi pretins de la Marcoci, pe atunci inginer la Administraţia Apele Române, 500.000 de lei, precizându-i că va interveni la ministrul Mediului, pentru numirea ca director general al Apelor Române a unei persoane apropiate de afacerist.

Vlad Marcoci a murit la doar o zi după decesul altui politician din Neamţ – Mircea Pintillie, care a deţinut şi el şefia Consiliului Judeţean Neamţ, în anul 2012. Acesta a fost găsit decedat, pe 9 august 2023, în locuinţa sa din oraşul Târgu Neamţ, acolo unde fusese şi viceprimar.

În ultimii ani au existat numeroase cazuri de morți subite. O listă neexhaustivă cu cei morți în condiții suspecte găsiți aici.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate