ACTUALITATEGermania | Consiliul de Etică a respins propunerea de relaxare a restricțiilor...

Germania | Consiliul de Etică a respins propunerea de relaxare a restricțiilor pentru cei vaccinați anti-covid. Motivul? Ei ar putea răspândi virusul și după vaccinare

Consiliul Etic German a respins propunerea conform căreia cetățenii vaccinați anti-covid ar putea beneficia de o relaxarea a restricțiilor, deoarece este oricând posibilă o reinfectare a acestora, informează ZDF.

Cu toate acestea, Consiliul a afirmat că pentru persoanele vaccinate s-ar putea aplica anumite reguli diferite, în anumite domenii, precum sectorul privat și în instituțiile care îngrijesc oameni cu dizabilități și nevoi speciale.

Conform Consiliului, ridicarea restricțiilor impuse de stat asupra libertăților cetățenești nu poate fi ridicată pentru că nu se poate exclude ca vaccinații să continue să răspândească virusul.

În consecință, este așteptat ca persoanele vaccinate să urmeze în continuare regulile, precum ar fi purtarea măștii sau păstrarea distanței, dacă acest lucru va fi necese. Unul din membrii Consiliului a spus că „ar fi nerezonabil, de exemple, dacă s-ar face controale pentru a se vedea cine s-a vaccinat și cine nu”. Cu alte cuvinte, dacă ar fi mulți călători vaccinați, dar fără mască la metrou, ceilalți nu ar mai fi dispuși să respecte regula, precizează sursa citată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3Media.

Totuși, Consiliul ar putea permite operatorilor privați să decidă dacă în cazul anumitor evenimente pot oferi tratament special pentru persoanele vaccinate. Acești organizatori sunt „în principiu, liberi să decidă cu cine semnează un contract”. Ceea ce include „posibilitatea diferențierii în funcție de statusul vaccinal al partenerului”.

Dacă este sigur că nu mai sunt contagioase, este de conceput ca persoanelor care au fost vaccinate să li se ofere din nou mai multă libertate decât altor persoane – dar numai dacă acest lucru nu duce la nedreptăți, de exemplu, deoarece nu toți oamenii au primit încă o oferta de vaccinare.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Consiliul de etică face o excepție pentru rezidenții căminelor de bătrâni, instituțiilor dedicate persoanelor cu dizabilități sau pacienților hospice. Interdicțiile de ieșire sau restricțiile privind vizitele și contactele care se aplică acolo ar trebui anulate pentru persoanele care locuiesc în facilități de îndată ce sunt vaccinate, a spus Sigrid Graumann, unul dintre membrii Consiliului.

Măsurile de izolare care ar putea favoriza depresia și progresia rapidă a demenței pot fi „justificate doar atât timp cât cei care locuiesc în astfel de facilități nu au fost încă vaccinați”. Nu este vorba despre drepturi speciale, ci „despre retragerea discriminării”, subliniază Graumann.

De asemenea, Consiliul consideră că nu mai este adecvată menținerea tuturor măsurilor de protecție impuse în instituții, pentru persoanele care nu vor sau nu pot să se vaccineze.

Rezidenții nevaccinați ar trebui apoi protejați cu alte măsuri, cum ar fi teste rapide, măști FFP2 și îmbrăcăminte de protecție pentru îngrijitori.

Experții germani în etică au punctat faptul că sportivii profesioniști sau cei care vor lua parte la Jocurile Olimpice din 2021 nu merită un tratament special la vaccinare.

„În comparație cu grupurile cu risc ridicat, sportivii profesioniști au riscuri semnificativ mai mici și nu se expun la alte riscuri. De aceea aș spune că sportivii profesioniști nu intră sub incidența acestor reguli de prioritizare și nu ar trebui să facem un fel de excepție specială” a subliniat Alena Buyx, președinta Consiliului.

Consiliul de Etică este un organism independent, care are ca misiune informarea publicului, promovarea dialogului în societate și sfătuirea Guvernului Federal și a Bundestag-ului. Mai presus de acestea, însă, Consiliul are ca scop dezbatare problemelor etice, sociale, științifice, medicale și legale și a consecințelor lor. Consiliul are 26 de membri, în principal doctori, avocați, oameni de știință și teologi. Actualul președinte este profesoara Alena Buyx.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate