ȘTIRIRomânia, condamnată la CEDO pentru protestul creștin de la MȚR din 2013

România, condamnată la CEDO pentru protestul creștin de la MȚR din 2013

România a fost condamnată să plătească daune morale pentru incidentul din 2013, de la Muzeul Țăranului Român, atunci când protestatari pașnici au întrerupt vizionarea filmului „The kids are allright”.

Filmul despre povestea unei familii formate din două lesbiene a fost considerat nepotrivit pentru a fi proiectat la Muzeul Țăranului Român.

Din acest motiv, asociația pro-homosexualitate „Accept” a reclamat România la CEDO, unde se pare că ar fi avut câștig de cauză, după informează un comunicat de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Curtea concluzionează că autoritățile nu au evaluat corect riscul suportat de petenții individuali din partea intrușilor și nu au răspuns în mod adecvat pentru a proteja demnitatea solicitanților individuali împotriva atacurilor homofobe … [Curtea concluzionează] că autoritățile nu și-au îndeplinit obligația pozitivă de a investiga în mod eficient dacă abuzul verbal îndreptat către solicitanții individuali a constituit o infracțiune motivată de homofobie…Procedând astfel, autoritățile și-au arătat propriile prejudecăți față de membrii comunității LGBT,” spune hotărârea CEDO, conform Asociației „Accept”.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România are de plătit daune morale și cheltuieli de judecată în valoare de 59 514 euro.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

5 COMENTARII

  1. papa cedo – soros / schwab! nu credeti ca este timpul sa ne intarim Tara si economia, dar mai ales ARMATA ? TREZESTE-TE ROMANIA !!

  2. Francezii tocmai au recuzat niște judecători CEDO care fuseseră plătiți de ONG-uri finanțate de Soros dar judecau cazuri cu firme de-ale lui Soros.

    Deci așa zis-ul abuz verbal e dramatic, insă faptul că Accept și Mozaiq linșează oameni, fac să fie dați afară de la serviciu, aia e toleranță, nu?

    Fix ăsta era planul: să se ducă la Muzeul Țăranului Român, să profaneze puțin simbolurile identitare, să provoace apoi să profite de legislația represivă pe care au introdus-o in timp ce oamenii credeau că ei sunt victime dramatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate