ȘTIRIRomânia, condamnată la CEDO pentru protestul creștin de la MȚR din 2013

România, condamnată la CEDO pentru protestul creștin de la MȚR din 2013

România a fost condamnată să plătească daune morale pentru incidentul din 2013, de la Muzeul Țăranului Român, atunci când protestatari pașnici au întrerupt vizionarea filmului „The kids are allright”.

Filmul despre povestea unei familii formate din două lesbiene a fost considerat nepotrivit pentru a fi proiectat la Muzeul Țăranului Român.

Din acest motiv, asociația pro-homosexualitate „Accept” a reclamat România la CEDO, unde se pare că ar fi avut câștig de cauză, după informează un comunicat de presă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Curtea concluzionează că autoritățile nu au evaluat corect riscul suportat de petenții individuali din partea intrușilor și nu au răspuns în mod adecvat pentru a proteja demnitatea solicitanților individuali împotriva atacurilor homofobe … [Curtea concluzionează] că autoritățile nu și-au îndeplinit obligația pozitivă de a investiga în mod eficient dacă abuzul verbal îndreptat către solicitanții individuali a constituit o infracțiune motivată de homofobie…Procedând astfel, autoritățile și-au arătat propriile prejudecăți față de membrii comunității LGBT,” spune hotărârea CEDO, conform Asociației „Accept”.

Poartă simbolurile naționale aproape de suflet. La propriu! Cumpără un tricou cu stema României și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România are de plătit daune morale și cheltuieli de judecată în valoare de 59 514 euro.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

5 COMENTARII

  1. papa cedo – soros / schwab! nu credeti ca este timpul sa ne intarim Tara si economia, dar mai ales ARMATA ? TREZESTE-TE ROMANIA !!

  2. Francezii tocmai au recuzat niște judecători CEDO care fuseseră plătiți de ONG-uri finanțate de Soros dar judecau cazuri cu firme de-ale lui Soros.

    Deci așa zis-ul abuz verbal e dramatic, insă faptul că Accept și Mozaiq linșează oameni, fac să fie dați afară de la serviciu, aia e toleranță, nu?

    Fix ăsta era planul: să se ducă la Muzeul Țăranului Român, să profaneze puțin simbolurile identitare, să provoace apoi să profite de legislația represivă pe care au introdus-o in timp ce oamenii credeau că ei sunt victime dramatice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT