miercuri, decembrie 6, 2023
ACTUALITATEPrimul pas pentru interzicerea cash | Guvernul vrea să pună prag de...

Primul pas pentru interzicerea cash | Guvernul vrea să pună prag de 2.000 de lei pentru plățile în numerar. Mircea Badea: E clar că treaba asta este la ordin și România trebuie să livreze

Guvernul României vrea să adopte, în noile măsuri fiscale, interzicerea plăților cash mai mari de 2.000 de lei. Totodată, încasările de la persoane pentru servicii nu trebuie să fie mai mari de 1.000 de lei, conform Hot News.

Marcel Ciolacu va merge cu proiectul în Parlamentul României asumându-și răspunderea.

Intenția este de a plafona încasările efectuate de către magazinele de tipul cash and carry (Metro, Selgros etc) în limita unui plafon zilnic de 2.000 lei de la o persoană. De asemenea magazinelor cash and carry către persoane vor fi și ele plafonate similar (plafon zilnic de 1.000 lei/persoană, dar nu mai mult de un plafon total de 2.000 lei/zi).

Plățile acordate ca avansuri spre decontare urmează să fie plafonate la 1.000 lei, plafon stabilit pentru fiecare persoană care a primit avansuri spre decontare.Potrivit proiectului, „sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 1.000 lei și, respectiv, de 2.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 1.000 lei, respectiv de 2.000 lei”.

Măsura anunțată de Guvernul României are loc în timp ce în Austria sau Elveția se cere referendum pentru ca plata cash să fie consfințită în Constituție.

La polul opus, Cuba și Marea Britanie au restricționat de curând accesul la numerar.

Mircea Badea: E un ordin, iar România trebuie să livreze

Mircea Badea este un puternic susținător al banilor cash, exprimându-și în mai multe rânduri sprijinul pentru numerar, iar despre măsura anunțată de Guvern spune că este „la ordin și România trebuie să livreze“.

„Sunt sătul de aceste operațiuni absolut mizerabile. E clar că treaba asta este la ordin și România trebuie să livreze, că unde e ordin, cu plăcere.

Ne înscriem în trendul oribil pe care îl remarc la nivel internațional și anume asta cu cash-ul, să dispară cash-ul. Este foarte, foarte greșit. Ăsta este argumentul, că trebuie să luptăm împotriva terorismului, deci trebuie să renunțați la drepturile voastre și la intimitate, deci trebuie să fie mult mai ușor să intrăm în viața voastră că ne luptăm cu terorismul, trebuie să ne batem cu evazioniștii, deci tranzacțiile voastre, toate cumpărăturile, toate cheltuielile voastre trebuie să fie la cheremul butonului pe care noi îl apăsăm, pentru că altfel, evazioniștii. Asta ne spun, nu sunt conspiraționist.

Tocmai ne-au spus că e din cauza evazioniștilor. E doar un pas. Lumea fără cash este un deziderat asumat ca atare. Cine e Boloș pentru mine să îmi spună că nu mai am voie să plătesc cash? Nu e șeful meu, nu e Dumnezeu pe Pământ, nu trebuie să îi mulțumesc lui Boloș că îmi permite să trăiesc pe planeta lui. Totuși, Boloș să își vadă de treaba lui.

Nu ne putem lupta cu evazioniștii suficient de tare, în niciun caz nu renunț eu la drepturile mele, în niciun caz (…).

Această treabă s-a verificat în Canada, acolo unde Trudeau când avut problema cu camionagii care protestau din cauza restricțiilor COVID, că teoretic trăim într-o lume liberă și avem dreptul la protest, a zis Trudeau „da bine“ și a apăsat pe buton, le-a blocat ălora conturile. Cum? Uite așa, și așa s-a rezolvat treaba în Canada“, a spus realizatorul Mircea Badea la Antena 3 CNN.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Soluția e simplă. Amâna pur și simplu achiziționarea produselor cu prețul peste pragul impus. Legea se va schimba când vor vedea că colectarea taxelor se reduce TVA și altele. Plătește doar cash chiar dacă ai card. Eu nu am platit cu cardul niciodată cu toate că am card de aproape 2 decenii. Nu am cont in telefon să plătesc cu telefonul. Scot bani din bancomat și plătesc. Nu pot plăti cu cash, nu cumpăr. Luptați împotriva acestei direcții impuse în acest mod. Altfel sclavia se va instaura iminent. Și încă ceva, lupta cu evaziunea fiscală nu e treaba mea, nu trebuie să plătesc eu cu intimitatea vieții mele faptul că statul român nu poate prinde evazioniști. Mai mult, cei care ar fi trebuit să prindă evazioniști sunt plătiți din banii noștri. Este inacceptabil!

  2. cei mai mari hoti fura elegant, fara cash, la vedere. Facem contract cu statul, ii vindem un scaun sa zicem, ne intelegem la 5000 de euro. Primaria plateste din banii prostilor, apoi fac un contract de consultanta intre firma mea si a nevestei primarului pe 2000euro, practic astia sunt spaga. Totul legal, frumos, elegant, la vedere. Si asra o schema simpla.
    Asa se fura miliardele, cash-ul era pt noi, prostii. Acum ni se lasa 1000 de lei asa pt subzistenta, daca vrei sa cheltuiesti mai mult, treci si fa-ti cont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate