miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATERomânia a raportat cazuri „atipice” de hepatită la copii. OMS face investigații...

România a raportat cazuri „atipice” de hepatită la copii. OMS face investigații și recomandă analize de laborator de la primele simptome

Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a transmis că au fost înregistrate 169 de cazuri de hepatită acută cu „origine” necunoscută în țări precum Marea Britanie, Spania, Israel, Danemarca, Irlanda, Olanda, Italia, Norvegia, Franța, România și Belgia, relatează știridiaspora.ro.

Astfel, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA a emis o alertă pentru investigarea acestor cazuri, raportate inițial, doar în Marea Britanie, la copiii cu vârsta între o lună și 16 ani. Până la acest moment, a fost înregistrat un deces de hepatită atipică.

Oficialii OMS recomandă analizele de laborator(testarea sângelui) la apariția unor simptome precum: dureri abdominale, diaree și vărsături  urmate de inflamarea severă a ficatului, precum și niveluri crescute de enzime hepatice, menționează sursa citată. Primele date ale investigațiilor realizate de experții în sănătate publică, arată că pacienții nu au făcut febră și nu au fost detectate virusurile care declanșează, în mod obișnuit, hepatita: A, B, C, D și E.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Pentru a evita complicațiile cauzate de această formă de hepatită, OMS recomandă  testarea pentru adenovirus la copiii cu hepatită atunci când cauza este necunoscută(n.r. nu este virală), menționând că testarea sângelui este cea mai sigură metodă de diagnosticare. Până la acest moment, singura ipoteză este că aceste cazuri pot avea la bază o infecție cu adenovirus.

Hrănește bine(le) ! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dintre cele 169 de cazuri de hepatită atipică, 17 pacienți(copii) au avut nevoie de transplant de ficat, relatează CNN. Primele astfel de cazuri de hepatită s-au înregistrat în Marea Britanie, apoi s-au răspândit și în statele menționate, au precizat oficialii OMS.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE