sâmbătă, septembrie 14, 2024
ACTUALITATEMarea Britanie a raționalizat uleiul de gătit. Măsura luată de supermarketuri este...

Marea Britanie a raționalizat uleiul de gătit. Măsura luată de supermarketuri este temporară

Marea Britanie a trecut la raționalizarea uleiului de gătit, informează BBC.  Supermarketurile au luat această măsură, deoarece aprovizionarea este vizibil afectată de războiul dintre Rusia și Ucraina. Cea mai mare cantitate de ulei de floarea- soarelui care ajunge în Marea Britanie provine din Ucraina, iar exporturile sunt suspendate, la acest moment, precizează sursa citată.

Reprezentanții marilor magazine din Marea Britanie au menționat că este o decizie temporară, pentru a pute oferi fiecărui client posibilitatea de a se aproviziona cu acest produs de bază. Astfel, pe rețelele de socializare au circulat, zilele acestea, imagini  din unele supermarketuri care arătau că oamenii aveau voie să cumpere maximum două sticle de ulei de floarea-soarelui, unul dintre cele mai folosite la gătit.

Expertul în nutriție, Ged Futter, citat de BBC, susține că oamenii au alternative atunci când vine uleiul de gătit și nu trebuie să-și facă griji atunci când vine vorba despre o „criză a uleiului de floarea-soarelui”, întrucât pot folosi la fel de bine, uleiul de măsline, de rapiță. Raționalizarea se va aplica până la deblocarea exporturilor, iar în tot acest timp, comercianții cu amănuntul vor colabora cu producătorii de ulei, pentru a nu fi afectați consumatorii finali.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În Marea Britanie, o sticlă de ulei de floarea-soarelui costă, în medie, 1,26 lire sterline, mai mult cu 10% față de ianuarie 2022. „Explozia” prețurilor la ulei , la produse agroalimentare, nu este generată doar din cauza invaziei Ucrainei. Agricultorii din toată lumea au raportat creșteri semnficative la prețul combustibilului, ceea ce le-a făcut producția mult mai costisitoare.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Marea Britanie nu este primul stat care a decis raționalizarea uleiului de gătit. Spania a luat această măsură, încă din luna martie ac. Potrivit El Pais, un client poate cumpăra maximum cinci sticle de ulei pe zi(echivalentul a 5 l).

Și în România, unii clienți au intrat în panică și au fost surprinși făcând stocuri impresionante de ulei de floarea-soarelui. Reprezentanții Guvernului susțin, însă, că România nu depinde sub nicio formă de uleiul din Ucraina și nu au motive să se gândească la o „criză alimentară”. I-au avertizat, de asemenea, pe comercianți, că orice mărire nejustificată a prețurilor la alimentele de bază va aduce sancțiuni.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

5 COMENTARII

  1. Tromboane. Daca dati o stire corecta numiti si supermarketurile care fac acest lucru. Preluati la comanda stirile. BBC era un site pe care l-ati evitat in pandemie ca era tendentios. Acum e bun? Sau ati ajuns sa credeti ca o stie e buna daca starneste panica? Dimpotriva , normal e ca o stire sa linisteasca daca transmite cunoasterea corecta a unei realitati. Eu care nu am facut jurnalism stiu acest lucru. Voi care ati studiat va intreb :” Cine va invatat si va indus sa vedeti lucrurile asa? ” No coment!

      • Stirea este tendentioasa. In titlu scrieti mare ca Marea Britanie a rationalizat uleiul iar in articol spuneti ca anumite supermarketuri care nu au fost numite au decis rationalizarea. Una e toata tara si alta e politica unor supermarketuri necunoscute. O nuanta pe care un jurnalist o stie si nu poate sa o omita din “neatentie”. Faptul ca ati mentionat BBC in stire este doar pentru justificarea imaginii deformate. Oricum stirea e pentru toata lumea. Fiecare intelege cat poate din ea. Cu scuzele de rigoare inchei!:)

    • Se mai scapă și bbceu pe ei, când și când, și greșesc partitura.În loc de trombon mai iese și câte un adevăr involuntar.Fabrica e mare iar în socialism nu merge nimic bine, nici măcar cenzura.Aveau un negru deștept pe acolo, unu Trevor și nu mai știu cum, economist, care a tras un film de o oră în care a spus ce era verbotten, despre infracționalitatea pe rase și nații în Londra. O mai zbârcesc și ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE