ACTUALITATECreștere a numărului de cazuri de infecție cu o formă MISTERIOASĂ de...

Creștere a numărului de cazuri de infecție cu o formă MISTERIOASĂ de hepatită severă în rândul copiilor de sub 10 ani

Oameni de știință și oficiali de sănătate publică din Marea Britanie, SUA și Spania au pornit o investigație pentru a afla cauza creșterii numărului de cazuri de hepatită severă la copiii sub 10 ani, informează The Scientist.

Pe 5 aprilie, oficialii din domeniul sănătății publice din Scoția au alertat Organizația Mondială a Sănătății cu privire la 10 cazuri de hepatită severă (inflamație hepatică) la copii cu vârsta de sub 10 ani, potrivit unui comunicat de presă al OMS. În decurs de trei zile, au mai fost identificate 74 de cazuri în Regatul Unit. Toți copiii au fost internați și diagnosticați în spital. Din 12 aprilie, niciunul dintre copii nu murise, dar unii erau grav bolnavi. Șapte au trebuit să primească transplant de ficat.

„Acesta este un fenomen sever. Acești copii [au fost] perfect sănătoși… până acum o săptămână. Majoritatea [copiilor] se recuperează singuri”, spune, pentru revista Science, Deirdre Kelly, hepatolog pediatru la Spitalul de Copii din Birmingham din Anglia. Potrivit New Scientist, medicii din Marea Britanie au fost sfătuiți să aibă grijă de copiii sub 16 ani care au simptome de hepatită, între care numărăm icterul (o nuanță gălbuie a pielii), decolorarea urinei sau a fecalelor, mâncărimi ale pielii, febră, greață și dureri abdominale.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Pe 14 aprilie, Centrele pentru Controlul Bolilor (CDC) au declarat că nouă cazuri de hepatită au fost identificate la copii cu vârsta cuprinsă între unu și șase ani în statul Alabama, începând cu toamna trecută. Doi dintre cele nouă copii au avut nevoie de transplant de ficat, relatează Science.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Într-o declarație emisă către STAT, CDC spune că lucrează cu Departamentul de Sănătate Publică din Alabama și cu alte departamente de stat pentru a investiga cauza focarului. STAT raportează că departamentul de sănătate publică din Alabama a emis o alertă medicilor la începutul lunii februarie care a menționat un caz într-un alt stat, dar nu au fost oferite mai multe detalii.

Între timp, în Spania, guvernul regiunii Madrid a anunțat pe 13 aprilie că trei regiuni — Madrid, Aragón și Castilla-La Mancha — au raportat fiecare câte un caz de hepatită severă de origine nedeterminată la copiii mici, potrivit Science, iar unul dintre acești copii a primit un transplant de ficat.

 

Hepatita este de obicei cauzată de agenți patogeni, cel mai frecvent virusul hepatitei C. Acest virus, împreună cu virusurile hepatitei A, B și E, nu a fost prezent în niciunul dintre cazurile din Marea Britanie sau Spania, potrivit Science.

„Este foarte rar să vezi copii cu [hepatită] severă în absența unor alte probleme grave de sănătate”, spune medicul pediatru Karen Landers, ofițer medical districtual pentru Departamentul de Sănătate Publică din Alabama, într-un interviu, precizând că medicii au rămas surprinși că se întâmplă acest lucru în statul lor.

În 14 aprilie, cercetătorii din Scoția au publicat un studiu care detaliază cazurile de copii cu hepatită la cinci copii cu vârste între trei și cinci ani în acest an, scriind că o infecție cu adenoviroză este „ipoteza principală”. Potrivit Science, până la jumătate dintre copiii afectați din Spania și Marea Britanie au fost testați pozitiv pentru o adenoviroză la intrarea în spital. Cinci dintre cei nouă copii din Alabama au fost, de asemenea, testați pozitiv pentru un astfel de virus.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În Alabama, sunt în curs de desfășurare teste genetice pentru a determina dacă există o legătură între tipul de adenoviroză care infectează copiii de acolo, cunoscut sub numele de tip 41, și boala hepatică. Astfel de date nu sunt încă disponibile în Regatul Unit și Spania.

„CDC lucrează cu departamentele de sănătate de stat pentru a vedea dacă există cazuri suplimentare din SUA și ce ar putea cauza aceste cazuri. În acest moment, adenoviroza poate fi cauza acestora, dar anchetatorii cercetează mai multe, luând în considerare inclusiv excluderea cauzelor frecvente ale hepatitei”, a declarat Kirstin Norlund, purtătoare de cuvânt a CDC, pentru STAT.

Cercetătorii speculează că izolarea în timpul pandemiei de Covid-19 i-ar fi putut lăsa pe copii vulnerabili din punct de vedere imunologic și mai predispuși la boli grave din cauza infecției virale, relatează Science. Alternativ, o infecție anterioară cu Covid-19 poate fi lăsat copiii vulnerabili la infecție sau boală, sau boala poate fi, de asemenea, o complicație pe termen lung a Covid-19 în sine, scrie New Scientist. Câțiva dintre copii fuseseră testați pozitiv pentru SARS-CoV-2 înainte sau după internarea la spital.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

  1. În plus, am uitat să menționez că la copiii apare afectare hepatică în urma nemaipomenitului vaccin MRNA, la fel cum apare miocardită și varii probleme ale sistemului nervos la tineri și adulții tineri. Putem suspecta vaccinul dat a proasta copiilor ca slăbindu-le ficatul în fața vreunui virus, altfel comun.Dacă este așa,nu vom afla asta din gura autorităților gen Fauci sau Ghebresius.

  2. Normal, doar sunt alegeri în toamnă. Ar fi fost interesant să treacă anul fără o criză majoră. Încă nu sunt gata pregătirile pentru NWO . Genul ăsta de crize erau de găsit în Africa anilor ’80, Asia de Sud în ’90-2000 ca repetiții, în 2000-2010 n-a fost nevoie de ele pentru că era mulțumitor războiul din Orient și imobiliara iar 2010-2020 a început promițător cu aviara și a continuat cu Siria, migrația în masă și mega-atentatele ca să se încheie apoteotic cu covida. Fiecare criză a fost o facilitare a construcției drumului spre dictatura mondială, un mijloc formidabil de îmbogățire a oligarhiei soros-schwabiene și de obișnuire a celor care au televizor în loc de minte cu justețea jugului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate