ACTUALITATEDr. David Nabarro, specialist OMS, despre vaccinarea în pandemie: N-a mai fost...

Dr. David Nabarro, specialist OMS, despre vaccinarea în pandemie: N-a mai fost făcută niciodată, ar putea fi o strategie nepotrivită pentru sănătatea publică. Utilizarea vaccinurilor împotriva Covid-19 ar putea duce la apariția a noi variante

Dr. David Nabarro, trimis special al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pe problema Covid-19, afirmă că este un risc pentru națiuni să se bazeze pe vaccinuri în timpul unei pandemii.

„N-a mai fost făcută niciodată și ar fi politică de sănătate publică nepotrivită. Cu atât multe de descoperit despre acest virus, a folosi vaccinurile ca armă principală împotriva Covid-19 ar putea duce la apariția de noi variante”, a avertizat David Nabarro (foto).

Acesta a trimis acest avertisment dur legiuitorilor britanici, marți, relatează CNN.

Discuțiile vin în care premierul britanic Boris Johnson a îndemnat cetățenii să se vaccineze cu doza a treia.

El a spus că „vaccinarea cu a treia doză – booster – va deveni un fapt important și va ușura viața în tot felul de feluri”.

Franța a făcut deja obligatorie doza a treia pentru persoanele de peste 65 de ani, pentru ca acestea să primească certificatul verde.

Câștigătorul premiului Nobel, Luc Montagnier, avertizase asupra pericolului folosirii vaccinării în timpul unei pandemii încă din luna mai.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

1 COMENTARIU

 1. O informatie tratata cu nepasare de toata presa mainstream din Romania.
  Marti 16 noiembrie 2021, un inalt oficial al OMS, Mike Ryan declara ca:

  Pe Youtube id videoclip: Nfext8l9eXw , titlu WHO urges caution over mandatory COVID-19 vaccination measures, canal: Global News Canada

  Vaccinarea obligatorie sau impunerea unui lockdown persoanelor nevaccinate împotriva Covid-19 ridică probleme legate de drepturile omului, iar țările ar trebui să ia în considerare aceste măsuri „extrem de atent”, a declarat marți, înalt oficialul OMS, Mike Ryan.
  „Acest lucru ridică probleme reale cu privire la libertățile civile… în jurul drepturilor omului și este ceva pe care guvernele ar trebui să ia în considerare extrem de atent”, a declarat Ryan, șeful programului de urgențe al OMS, într-un eveniment difuzat pe rețelele sociale.
  „Vaccinarea obligatorie nu este cel mai bun mijloc de a obține cea mai mare rată de acoperire vaccinală”, a adăugat el.

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...