sâmbătă, aprilie 20, 2024
ACTUALITATERăzboi Rusia - Ucraina | Vladimir Putin a vorbit cu Xi Jinping:...

Război Rusia – Ucraina | Vladimir Putin a vorbit cu Xi Jinping: În timp ce Kremlinul a expus motivele pentru care a atacat, Beijingul a evitat să vorbească despre o „invazie”, denunțând sancțiunile împotriva Moscovei și chemând părțile implicate la negocieri

Președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat că sprijină rezolvarea crizei din Ucraina prin negocieri, într-un apel cu președintele rus Vladimir Putin, după ce Moscova a lansat o invazie împotriva vecinului său.

Într-o transcriere a convorbirii, difuzată la postul de stat CCTV, Xi a subliniat că „situația din estul Ucrainei a suferit schimbări rapide… [și] China sprijină Rusia și Ucraina să rezolve problema prin negocieri”.

Forțele ruse au lansat o invazie pe scară largă a Ucrainei, declanșând lovituri aeriene și trimițând trupe în țară, după ce eforturile diplomatice nu au reușit să-l descurajeze pe Putin să lanseze operațiunea militară.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Beijingul a evitat să vorbească despre o „invazie” sau să condamne acțiunile Rusiei, aliatul său apropiat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În convorbirea cu Putin, Xi Jinping a spus că este important să „abandonăm mentalitatea Războiului Rece, să acordăm importanță și să respectăm preocupările rezonabile de securitate ale tuturor țărilor și să formăm un mecanism de securitate european echilibrat, eficient și durabil prin negocieri”.

Potrivit presei chineze, Putin a subliniat motivele pentru care Rusia a lansat „operațiunea militară specială”.

Statele Unite și NATO au ignorat de mult timp preocupările rezonabile de securitate ale Rusiei, au renunțat în mod repetat la angajamentele lor și au continuat să avanseze desfășurarea militară spre est, provocând rezultatul strategic al Rusiei”, i-a spus Putin lui Xi, potrivit CCTV.

„Rusia este dispusă să conducă negocieri la nivel înalt cu Ucraina”, ar mai fi zis Putin.

În timp ce majoritatea națiunilor din Asia s-au coalizat în sprijinul Ucrainei, China a continuat să denunțe sancțiunile împotriva Rusiei și a învinuit Statele Unite și aliații săi pentru provocarea Moscovei. Însă, Beijingul, îngrijorat de puterea SUA în Asia, și-a aliniat din ce în ce mai mult politica externă cu Rusia pentru a provoca Occidentul.

„China simte cu tărie că Statele Unite încearcă să o încercuiască și să o controleze. Rusia simte la fel. Presiunea combinată asupra celor doi i-a adus împreună”, a declarat Einar Tangen, analist la Institutul Taihe, pentru Al Jazeera.

Pe măsură ce criza din Ucraina a escaladat, China a fost forțată să echilibreze legăturile strânse cu Rusia cu interesele economice majore din Europa, în timp ce abordarea Moscovei este în contrast puternic cu poziția de lungă durată a Chinei de politică externă, de a nu interveni în afacerile interne ale altor țări.

Xi a spus că Republica Populară Chineză este „dispusă să lucreze cu toate părțile din comunitatea internațională pentru a susține un concept de securitate comun, cuprinzător, cooperant și durabil și pentru a proteja ferm sistemul internațional, cu Națiunile Unite în centru”, potrivit CCTV.

De cealaltă parte, Kremlinul a precizat că Xi Jinping a spus că „respectă acțiunea conducerii ruse în situația de criză”.

Într-o referire la noile sancțiuni occidentale împotriva Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina, Kremlinul a remarcat că Vladimir Putin și Xi Jinping au convenit că „este inadmisibil să se folosească sancțiuni ilegitime pentru atingerea obiectivelor egoiste ale anumitor țări”.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

 1. Eu îi recomand d-nei I. Ivan o discuție cu Diana Johnstone. Un interviu, să zicem.

  Stânga americană tocmai i-a publicat un articol:

  „US Foreign Policy Is a Cruel Sport”

  Motoarele de căutare îl vor găsi imediat.

  Vreau să văd cum discută un român cu un occidental mai de stânga. Poate e nepoliticos, dar am o neagră bănuială privind onestitatea noastră. Ceea ce vreau să știu este: cine cât minte (și de ce, de s-o putea).

  Mulțumesc.

  P.S.

  Dacă un astfel de interviu/discuție există, vă rog să îmi spuneți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE