EDUCAȚIEȘcolile rămân închise până în 23 decembrie 2020, când începe vacanța de...

Școlile rămân închise până în 23 decembrie 2020, când începe vacanța de iarnă

Școlile rămân închise, activitățile didactice în sistem online fiind prelungite până în 23 decembrie 2020, potrivit unei unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), semnată de Ludovic Orban și adoptată, luni, 7 decembrie.

Potrivit Hotărârii nr.57 din 7 decembrie 2020, decizia a fost luată la solicitarea Ministerului Educațieie, fiind motivată de „situația epidemiologică, ce continuă să pună presiune pe sistemul medical”.

„(…) Luând în considerare creşterea numărului de persoane infectate la nivel naţional, precum şi creşterea zilnică a numărului de cazuri noi confirmate, implementarea deficitară a măsurilor de prevenire, interacţiunea intensă şi mobilitatea persoanelor, aspecte care generează o persiune constantă asupra capacităţii de gestionare a unităţilor administrativ-teritoriale şi a sistemului sanitar (…),

se aprobă prelungirea suspendării activităţiilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem online, pentru perioada 9-23 decembrie 2020”, se arată în textul hotărârii CNSU.

Potrivit calendarului pentru anul școlar 2020-2021, vacanța de iarnă este stabilită pentru perioada 23 decembrie 2020- 10 ianuarie 2021.

Guvernul Orban a decis închiderea școlilor în data de  8 noiembrie 2020, la propunerea CNSU. Măsura urma să fie în vigoare până miercuri, 9 decembrie 2020.

Reamintim că săptămâna trecută, în perioada anterioară alegerilor parlamentare, atât președintele Iohannis, cât și premierul Ludovic Orban au dat asigurări că numărul cazurilor de infectări este în scădere.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...