joi, mai 23, 2024
ACTUALITATEPremierul Ludovic Orban, despre evoluția cazurilor de infectări: Este clar că am...

Premierul Ludovic Orban, despre evoluția cazurilor de infectări: Este clar că am intrat pe un trend descendent, dar nu trebuie să lăsăm garda jos, dimpotrivă

Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi seara, că România a intrat pe un trend descendent în ceea ce privește numărul infectărilor cu coronavirus, ceea ce justifică deschiderea piețelor în acest sfârșit de săptămână, menționând însă că nu trebuie „lăsată garda jos”.

Premierul Orban a încercat să explice, la Digi24, că scăderea numărului de îmbolnăviri este reală, dincolo de impresia că s-au făcut mai puține teste în ultima perioadă.

Calculul premierului arată așa:

„Fiind 30 și 1 zile libere, după alte două zile libere, nu s-au făcut 10.000 de teste câte se fac de regulă duminica, ci s-au făcut cam 15.000 – 16.000 de teste. Mai puțin decât în zilele normale. Ieri de la 10:00 până astăzi la 10:00, în schimb, s-au făcut peste 32.000 de teste, numărul de persoane diagnosticate pozitiv fiind pe la 7.600”, a explicat Orban, potrivit sursei citate.

Pe toate aceste analize este clar că am intrat pe un trend descendent, a subliniat premierul Orban.

„La sfârșitul lui octombrie – începutul lui noiembrie, am avut o serie de opt-zece zile în care am avut o creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri și am dispus un set suplimentar de restricții. Ceea ce este important este că aceste măsuri au generat efecte. Asta nu înseamnă că dacă suntem pe un trend descendent trebuie să lăsăm garda jos, dimpotrivă”, a adăugat premierul Orban.

În paralel cu această declarație optimist, făcută cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 6 decembrie, Guvernul va discuta, vineri, prelungirea stării de alertă și după 31 decembrie 2020. După cum a relatat R3Media, Ministerul Muncii propune prin acest document prelungirea măsurilor de reducere a programului de muncă pentru angajați până la 30 iunie 2021.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE