duminică, decembrie 3, 2023
ACTUALITATESe întâmplă în România! Amendă de 6.000 de lei dacă îți tai...

Se întâmplă în România! Amendă de 6.000 de lei dacă îți tai porcul în propria gospodărie și nu anunți autoritățile

Un bărbat din Satu-Mare a fost amendat cu 6.000 de lei, deoarece și-a tăiat porcul în propria gospodărie, fără să anunțe medicul veterinar.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare i-au aplicat unui sătmărean o amendă contravențională în valoare de 6.000 lei, informează presasm.ro.

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost amendat deoarce nu a anuțat în prealabil medicul veterinar concesionar sau medicul veterinar oficial.

Inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au mai aplicat și 3 avertismente pentru 3 exploatații non profesionale din localitățile Chereușa, Hodod și Giurtelecul Hododului. Și asta pentru că au cumpărat animale fără documente sanitare veterinare, dar și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare a altor animale în efectivele existente.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Dar cati de Ion sunteti ,fratilor?In alta ordine de idei vreti sa ramana combinatele chimice din Vest numite ferme de porci fara clientii din romanica?

  2. Acum nu știu ce s-a întâmplat acolo dar e riscant să mănânci un porc care nu are aviz veterinar. Dacă mai dai și carnea la neamuri, copii, bătrâni… Carnea trebuie testată pentru paraziți, tenie, trichineloză etc. Ouăle de paraziți pot infecta alți oameni și animale, e foarte riscant.

    • Până acum nu a fost riscant, adică de mai bine de 2000 de ani, orice gospodar își taie porcu’ în curtea lui, și nu au fost probleme! Acum, deodată, au decis că nu se mai poate face, pentru că nu poți să fii tu smecher independent de sistem, și să trăiești pe moațele tale, sau să respiri fără să știe “ei”! Băi oameni buni, da’ nu va mai treziți odată?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate