News ȘTIRI Avocatul Poporului îi cere ministrului Vela explicații privind polițiștii trimiși să patruleze...

Avocatul Poporului îi cere ministrului Vela explicații privind polițiștii trimiși să patruleze în civil/ Politiștul trebuie să-și facă cunoscută calitatea și să prezinte o legitimație de serviciu

Avocatul Poporului, Renate Weber, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice actul normativ în baza căruia polițiștii pot patrula în civil pentru a aplica amenzi celor care nu respectă distanțarea socială și nu poartă mască.

În comunicat transmis, joi, Avocatul Poporului invocă scopul principal care trebuie urmărit de Poliţia Română, respectiv cel de prevenire a săvârşirii de fapte antisociale şi în subsidiar de reprimare a acestora.

Totodată, se menționează în comunicat, Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului stipulează că portul uniformei constituie regula.

Potrivit Avocatului Poporului, Legea nr. 218/2002 obligă poliţistul care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, este în ţinută civilă să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui, a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.

„Solicitarea noastră are în vedere necesitatea preîntâmpinării situaţiilor în care unele persoane îşi pot aroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor din actele normative mai sus menţionate”, se arată în comunicat.

După cum a relatat R3Media, surse guvernamentale au anunțat, miercuri, că circa 20% dintre polițiști vor patrula în civil, fără a purta uniforma, și vor da amenzi în cazul persoanelor și firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măștii și distanțare social.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 4.000 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate