luni, aprilie 15, 2024
ACTUALITATEAvocatul Poporului îi cere ministrului Vela explicații privind polițiștii trimiși să patruleze...

Avocatul Poporului îi cere ministrului Vela explicații privind polițiștii trimiși să patruleze în civil/ Politiștul trebuie să-și facă cunoscută calitatea și să prezinte o legitimație de serviciu

Avocatul Poporului, Renate Weber, îi cere ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, să comunice actul normativ în baza căruia polițiștii pot patrula în civil pentru a aplica amenzi celor care nu respectă distanțarea socială și nu poartă mască.

În comunicat transmis, joi, Avocatul Poporului invocă scopul principal care trebuie urmărit de Poliţia Română, respectiv cel de prevenire a săvârşirii de fapte antisociale şi în subsidiar de reprimare a acestora.

Totodată, se menționează în comunicat, Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului stipulează că portul uniformei constituie regula.

Potrivit Avocatului Poporului, Legea nr. 218/2002 obligă poliţistul care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, este în ţinută civilă să îşi facă, în prealabil, cunoscută calitatea prin prezentarea verbală a numelui şi prenumelui, a unităţii de poliţie din care face parte, precum şi a legitimaţiei de serviciu sau a insignei.

“Solicitarea noastră are în vedere necesitatea preîntâmpinării situaţiilor în care unele persoane îşi pot aroga calitatea de poliţist pentru a obţine foloase materiale, precum şi importanţa respectării de către agenţii de poliţie a prevederilor din actele normative mai sus menţionate”, se arată în comunicat.

După cum a relatat R3Media, surse guvernamentale au anunțat, miercuri, că circa 20% dintre polițiști vor patrula în civil, fără a purta uniforma, și vor da amenzi în cazul persoanelor și firmelor care nu respectă regulile sanitare de purtare a măștii și distanțare social.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE