sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEMinistrul german al Sănătății recunoaște că există efecte secundare grave ale vaccinului...

Ministrul german al Sănătății recunoaște că există efecte secundare grave ale vaccinului Covid-19, după ce anterior a susținut contrariul

Datele oficiale ale guvernului german arată că peste 330.000 de oameni din Germania au raportat daune cauzate de vaccinurile Covid-19, iar mulți dintre ei, inclusiv tineri, au suferit reacții adverse grave. Acum, controversatul Ministru al Sănătății, Karl Lauterbach (SPD), cunoscut pentru promovarea agresivă a vaccinării în masă și a politicilor draconice de izolare, recunoaște apariția efectelor secundare grave chiar și după ce a negat că ele ar exista, în vara lui 2021, informează Rmx.news.

„Așa este: 1 din 10.000. Aceasta este frecvența efectelor secundare grave”, a spus Lauterbach într-un interviu acordat duminică la postul public ZDF.

„Sincer să fiu, îmi pare foarte rău pentru oameni. O parte din daunele vaccinului sunt probabil permanente. Cu toate acestea, medicamentele pentru tratarea „post-vac” nu sunt încă disponibile, iar cererile de acoperire ale companiilor de asigurări de sănătate sunt foarte limitate. Deci îi înțeleg pe cei care se plâng”, a spus el.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate acestea, Lauterbach a fost imediat chestionat cu privire la o afirmație pe care a făcut-o într-un tweet din 2021, unde a spus că vaccinarea este „fără efecte secundare”. Lauterbach a devenit evaziv, spunând: „A fost o exagerare pe care am făcut-o cândva, într-un tweet nefericit”.

Lauterbach este cunoscut pentru poziția sa de promovare a vaccinării în masă în timpul pandemiei, dar ministrul sănătății a declarat, în timpul interviului său de săptămâna trecută, că nu a văzut niciun eșec din partea Ministerului Sănătății. El a mai spus că efectele secundare severe sunt rare.

„Deci, să nu rămână nicio impresie falsă: daunele severe ale vaccinării, pe baza datelor de la Institutul Paul Ehrlich sau de la Autoritatea Europeană de Licențiere, sunt de ordinul a mai puțin de 1 din 10.000 de vaccinări. Deci daunele vaccinului nu sunt atât de comune”, a spus ministrul Sănătății.

Internauții germani s-au grăbit să-l critice pe Lauterbach, profesorul Stefan Homburg făcând referire la un articol Weltwoche în postarea sa: „Pharma, autoritățile și Lauterbach știau asta dinainte: leziuni cardiace la copii, tromboză, hemoragie cerebrală, afectarea capacității de reproducere. După ce Pfizer a fost dat în judecată, publicul are acum dovezile.

Homburg, care lucrează la Universitatea din Hanovra, a continuat scriind: „Ieri, Karl Lauterbach a confirmat într-un interviu că era „foarte conștient” de efectele secundare ale vaccinarii. Cu toate acestea, le-a negat și chiar a vrut să impună obligativitatea vaccinării.”

Recent, ziarul Welt a evidențiat cazurile unora dintre acele persoane grav afectate de vaccinurile Covid-19, care acum se organizează împreună pentru a da în judecată producătorii de vaccinuri. Sarcina este dificilă, având în vedere protecția legală de care beneficiază acești producători. Spre exemplu, Alina Adams, în vârstă de 20 de ani, era perfect sănătoasă înainte de rapel. Adams s-a îmbolnăvit la o zi după vaccin, acum se află într-un scaun cu rotile și a fost diagnosticată cu „sindrom post-vac”.

Profesorul Homburg a contestat, de asemenea, cifrele oficiale pe care le-a oferit Lauterbach.

„La 1:10.000, Lauterbach minimizează riscul efectelor secundare grave. Propriul său minister presupune 1:5.000 fără cazuri neraportate, ceea ce face 1:1.250 cu patru doze”, a scris Homburg.

Acum li se solicită producătorilor de vaccinuri să-și asume o parte din povara financiară a celor care au suferit efecte secundare severe.

Lauterbach a spus, în timpul interviului de duminică, că solicită companiilor farmaceutice să ofere plăți compensatorii. „Profiturile companiilor farmaceutice au fost exorbitante, așa că acesta ar fi mai mult decât un gest bun”, a spus el.

Institutul Paul Ehrlich a fost notificat cu privire la 333.492 cazuri de reacții adverse și 50.833 de cazuri de reacții adverse severe „după imunizarea de bază plus rapel” până în decembrie 2022. Deși medicii sunt obligați să raporteze cazurile, mulți s-au plâns de prea multe documente asociate cu astfel de situații și nicio compensație pentru timpul pierdut în vederea completării acestora, ceea ce îi descurajează să raporteze problema.

Efectele secundare severe asociate cu vaccinurile Covid-19 includ paralizia, inflamația inimii și leziunile neurologice.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE