sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEIncendiu „Matei Balș” | A doua zi de proteste în fața Ministerului...

Incendiu „Matei Balș” | A doua zi de proteste în fața Ministerului Sănătății

Zeci de oameni s-au adunat din nou să protesteze pentru reforma sistemului de sănătate, după ce cu o zi în urmă Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un protest în fața Ministerului Sănătății. Principala revendicare a protestatarilor a fost demisia ministrului sănătății, Vlad Voiculescu.

La această manifestație s-a aflat și senatoarea AUR, Diana Șoșoacă, care și-a exprimat dorința de a intra în clădire pentru a lua legătura cu ministrul.

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a lansat un apel cu privire la distanțarea fizică între persoane, amintind că limita maximă admisă pentru manifestații publice este de 100 de persoane.

„Având în vedere că în mediul online au fost anunţate adunări publice de protest în Piaţa Universităţii şi în zona Ministerului Sănătăţii, Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti face următoarele recomandări: pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor manifestaţii, participanţii trebuie să manifesteze paşnic şi civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor şi să se delimiteze de persoane care tulbură ordinea publică sau incită la violenţă şi chiar să semnaleze jandarmilor prezenţa unor astfel de persoane. Din raţiuni de sănătate publică, recomandăm participanţilor să păstreze distanţa fizică faţă de celelalte persoane şi să poarte în mod corespunzător masca de protecţie. Reamintim faptul că, pe timpul stării de alertă, conform legii, numărul participanţilor la orice fel de întruniri în spaţii deschise trebuie să fie de maximum 100 de persoane”, a menționat sursa citată, conform agerpres.

DGJMB s-a asigurat de respectarea măsurilor de siguranță și ordine publică.

Cu o zi în urmă, liderul AUR, George Simion declara că toți românii trebuie să iasă în stradă, dată fiind lipsa de asumare din partea instituțiilor responsabile.

„Am venit astăzi, în faţa Ministerului Sănătăţii, pentru a spune stop batjocurii din ţara noastră. Ne-au condus toţi: PSD, PNL, USR. Sunt aceeaşi gaşcă care fură banii de la sănătate, care fură banii de la educaţie, care fură banii pentru autostrăzi, care ne omoară cu zile de 31 de ani. De ce nimeni nu a organizat un protest imediat după incendiu? Pentru că în România se iese la protest doar la comandă. Acum trei luni, acest ministru cerea demisii şi cerea măsuri de urgenţă. De o lună, este ministru, a luat urgent acele măsuri? Nu am văzut, după cum nu am văzut să fie contestat cel care supervizează toate achiziţiile din domeniul sănătăţii – Raed Arafat. (…) Or să ne omoare pe toţi, trebuie să ieşim în stradă, toţi românii. Vlad Voiculescu vrea să privatizeze ce a mai rămas de privatizat. La 24 de ore de la această tragedie, nu vedem nicio demisie. (…) Preşedintele acestei republici este plecat la schi”, a declarat liderul AUR, George Simion.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE