ACTUALITATEProcuratura ucraineană a cerut închisoare pe viață pentru un sergent rus, acuzat...

Procuratura ucraineană a cerut închisoare pe viață pentru un sergent rus, acuzat că a omorât un civil în vârstă de 62 de ani | Militarul și-a cerut iertare

Ucraina a deschis peste 12.000 de anchete cu privire la crime de război, începând de la 24 februarie, când a început invazia rusă, iar printre acuzați se află și sergentul rus Vadim Şişimarin. El a împușcat un bărbat în vârstă de 62 de ani, în nord-estul Ucrainei. A fost față în față cu soția victimei, căreia i-a cerut iertare, relatează adevărul.ro, care citează AFP.

Sergentul Şişimarin a recunocut această faptă odioasă, însă, în fața procurorilor a mărturisit că s-a supus ordinelor unui alt militar, care nu îi era superior. Sergentul a ținut să precizeze că a refuzat să tragă cu arma în acel  civil, însă, ar fi fost amenințat  să  facă acest lucru.

„Mi-a spus pe un ton ferm să trag, pentru că dacă nu o fac vom fi în pericol”, a relatat Şişimarin, la prima înfățișare din procesul său. Ulterior, în fața femeii care a rămas văduvă și neputincioasă, și-a cerut iertare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Ştiu că nu mă puteţi ierta, dar vă cer, cu toate acestea, iertare”, a declarat sergentul Vadim Şişimarin. Chiar dacă suferința celei care a rămas văduvă în urma acestui atac este greu de descris în cuvinte, femeia spune că nu se opune ca Șisimarin să fie eliberat/scutit de închisoare, în schimbul punerii în libertate a unui ucrainean de la Azovstal, notează sursa amintită.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului  R3media.

Liderii de la Kremlin nu au recunoscut această dramă. Pe de altă parte, Curtea Penală Internațională(CPI) a demarat proceduri separate de cele ale Ucrainei. Experții internaționali adună probe pentru a demonstra toate crimele de război comise de ruși, relatează AFP.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate