miercuri, mai 22, 2024
ACTUALITATEPrimarul Iașiului, Mihai Chirica, despre cazul Colțescu: De ce a trebuit ca...

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, despre cazul Colțescu: De ce a trebuit ca noi să acceptăm să fie jignit un român într-o asemenea manieră fără drept la replică? I s-a pus pistolul la cap și s-a tras în el.

Primarul Iașiului, liberalul Mihai Chirica, s-a solidarizat cu arbitrul Sebastian Colțescu, despre care a spus că a fost tratat „precum un terorist”.

Într-o conferință de presă, Chirica a explicat că arbitrul nu a greșit cu nimic și a procedat cum ar fi procedat oricine dacă ar fi trebuit să ia decizia într-o secundă.

El s-a arătat dezamăgit de lipsa de solidaritate a instituțiilor statului cu acest cetățean român. Reamintim că atât MAE cât și Ministerul Tineretului și Sportului s-au grăbit să-l condamne pe Colțescu.

„Mi se pare o lipsă de solidaritate națională pentru o greșeală a unui român într-un spațiu internațional. Gândiți-vă ce s-ar fi întâmplat dacă orice altă nație ar fi pățit la fel cu un arbitru al său. Ar fi apărut o declarație a MAE, poate ar fi fost o intervenție a Academiei Române, de la Institutul de Lingvistică. Dacă în acel grup de oameni ar fi fost șapte persoane de culoare și un alb și arbitrul ar fi trebuit să indice persoana de culoare albă, care trebuia sancționat, cum trebuia să procedeze? Să-i ceară să se legitimeze, să vedem copia, seria de la buletin, stați acolo așteptați…A indicat într-o manieră rațională, fără să jignească, unul dintre atributele pe care le avea această persoană. Nu îl declasifică. Era modalitatea de identificare. Întrebați pe oricine într-o asemenea postură, cum ar fi procedat.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De ce a trebuit ca noi să acceptăm să fie jignit un român într-o asemenea manieră fără drept la replică? I s-a pus pistolul la cap și s-a tras în el. Nu e demn să lăsăm un compatriot să zacă pe stradă și noi să ne uităm la el și să nu-l întrebăm ce are și cred că cei care mă pot înțelege, mă înțeleg.

M-am simțit jignit de-a dreptul. Nu a făcut apel la nicio manifestare rasistă, a fost o observație asupra culorii pielii a acelui cetățean din acel grup, mai ales că nu era la un pahar de bere, era la o competiție sportivă unde decizia trebuia luată într-o secundă, așa cum știe toată lumea.

Mie nu-mi e frică să adopt aceste teme de teama politically correct. Politically correct înseamnă să ai demnitatea de a spune corect când țara ta este jignită. Politically Correct înseamnă să spui nu sunt de acord ca un om să fie tăvălit în această manieră și tratat internațional ca un terorist. Și nu e politically corect ca noi, ca români, să avem ceastă atitudine”, a declarat Mihai Chirica.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE