ACTUALITATEA mințit Arafat? Hotărârea de Guvern emisă pe 25 martie privind restricțiile...

A mințit Arafat? Hotărârea de Guvern emisă pe 25 martie privind restricțiile îl contrazice pe șeful DSU: Circulația în intervalul 20:00- 02:00 este valabilă nu doar pentru catolici, ci și pentru ortodocși

Guvernul a făcut publică Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din 25 martie 2021.

Conform acesteia, la articolul 1, punctul f, se specifică:

„ În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase”.

Practic, asta înseamnă participanții la Paștele ortodox vor trebui să se întoarcă acasă la ora 02:00 noaptea, deși șeful DSU, Raed Arafat, a declarat că această restricție va fi valabilă doar pentru Paștele catolic.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„S-a discutat şi de 1 mai – 2 mai, Paştele ortodox, care şi atunci vor fi stabilite ore de participare, însă nu va apărea în hotărârea de Guvern acest lucru pentru că actuala hotărâre de Guvern e actuală până în 14 aprilie, şi Paştele ortodox e la începutul lui mai şi va apărea reglementarea în următoarea prelungire a stării de alertă”, a precizat Arafat joi.

La rândul său, și Patriarhia Română a specificat joi că participanții la Sfintele Paști nu vor fi supuși restricțiilor orare.

„Ține de elementara evidență că, în contextul oficial explicat deja de autorități și cultele religioase care au avut azi un dialog onest și fertil, participanții la această slujbă din cea mai sfântă noapte pentru creștini se vor putea întoarce la casele lor fără să fie vânați și amendați pe străzi, iar slujba în sine va fi oficiată conform rânduielii sale firești”, afirma ieri Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...