ȘTIRIRomânii îl apără pe Sebastian Colțescu. Torent de acuze la adresa MAE,...

Românii îl apără pe Sebastian Colțescu. Torent de acuze la adresa MAE, după ce instituția a postat mesajul „Nu Rasismului” pe internet: Ar trebui să schimbăm numele Mării Negre, că este rasist

Ministerul Afacerilor Externe a găsit de cuviință să reacționeze la situația în care se află arbitrul Sebastian Colțescu, afișând pe pagina de facebook a instituției mesajul „No to racism. Respect”, adică „Nu Rasismului. Respect”.

Majoritatea absolută a reacțiilor la această postare sunt negative. Postarea a stârnit reacții în rândul utilizatorilor Facebook precum „Sunteți penibili! Încercați să remediați și să explicați situația, nu puneți paie pe foc, nu s-a pus problema de rasism” sau „Unde este rasismul ??? Penibil…Poate găsiți și cartoane de afişat atunci când <ieuropenii> ne fac țigani, hoți, (…) ….Cam cu asta ar trebui să vă ocupați, cu ajutorarea românilor, nu doar cu Yes-menismul și pocnitul din călcâie”.

Un alt comentariu apreciat a fost acesta: „ Panaramelor, stați capra cu orice stat care se ia de voi.
Rușine să vă fie! In loc sa explicați situația și să aveți grijă de romanul implicat în această situație aiurea, pe voi nu vă interesează.
Panaramelor. Și voi și mass-media. De asta suntem prostii Europei”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

De asemenea, foarte apreciat a fost mesajul următor: „În loc sa explicati situatia, ca minister si sa mediati aceasta problema de exprimare voi tineti partea dezinformarii. De ce in miscarea “black lives metter” ei se autointituleaza ”negri”? Unde este rasismul aici? Sunteti de un penibil grosolan. Ar trebui sa iesiti cu o declaratie publica si sa explicatii conotatiile cuvantului “negru” in acel context, in cadrul limbii romane. Nu este cel mai bun cuvant pe care il putea alege acel om dar cu siguranta nu este rasist. Sa va fie rusine. Ar trebui sa schimbam numele Marii Negre ca este rasist”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Misteru de la ministeru ar trebui s-o ia pe aia-n gură cu”foaie verde elefant-sunt penibil, dar jenant”. Unui rabatat cu anusul uns în așteptarea envoyului de bruxel de categoria asta, i se potrivește de minune, ce nu lovește e funcția de demnitar fără demnitate.Încă un jeg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...