luni, februarie 6, 2023
ACTUALITATEVIDEO | Un sociolog descrie modul în care mass-media din Franța încearcă...

VIDEO | Un sociolog descrie modul în care mass-media din Franța încearcă să manipuleze pentru a masca realitatea: E un limbaj codificat în stil sovietic. Ca și în URSS, populația trebuie să descifreze minciunile guvernului și ale presei

Violența în masă a comunității de migranți și minorități etnice din Franța, care a izbucnit duminică în timpul finalei Ligii Campionilor de la Paris, evidențiază diferența dintre realitate și discursul din politică și mass-media, a declarat telespectatorilor sociologul, filosoful și comentatorul politic canadian Mathieu Bock-Côté, la televiziunea franceză CNews.

„Ca și în URSS, populația a trebuit să descifreze minciunile guvernului și ale presei. Când spun „un tânăr” sau „un cartier sensibil”, toți înțelegem spontan despre ce vorbesc”, a spus Bock-Côté.

Fanii britanici, inclusiv familiile și persoanele cu dizabilități, au fost atacați și jefuiți de imigranți africani și din Orientul Mijlociu la meciul dintre Liverpool și Real Madrid de la Paris. Mass-media s-a referit la făptași ca fiind „tineri” din „cartiere sensibile”, denumiri pe care Bock-Côté spune că publicul francez le observă din ce în ce mai mult.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Bock-Côté a spus că situația de acum în Franța este similară cu cea din Uniunea Sovietică comunistă, unde ziarele foloseau un limbaj care era total deconectat de realitate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Lanțul de încredere este rupt între populație și putere – fie ea politică sau mass-media – ceea ce înseamnă că populația trebuie să decodeze limbajul puterii în ceea ce privește ceea ce a vrut să spună”, a spus Bock-Côté. „Să luăm exemplul suedez, în care regimul oferă vocabularul care trebuie folosit, care este similar cu Pravda (cotidianul sovietic)”, a adăugat Bock-Côté.

În Suedia, țara a mers atât de departe încât a urmărit penal chiar și academicienii pentru că au dezvăluit că majoritatea violurilor din țară sunt comise de migranți. În schimb, ca și în Franța, mass-media suedeză se referă în mod obișnuit la astfel de crime ca fiind incidente comise de „tineri”, chiar și pentru agresiuni sexuale și crime.

Se crede că bandele care au operat în timpul meciului de sâmbătă de la Paris sunt predominant din cartierul Saint-Denis, care este denumit în mod obișnuit un „cartier sensibil” din cauza problemelor sale continue cu criminalitatea și dezordinea socială.

În Franța, astfel de cartiere sunt cunoscute ca locuri în care populația etnică franceză este aproape în întregime strămutată de migranți, iar astfel de enclave urbane nu fac decât să crească, ridicând tensiuni culturale și etnice și chiar stârnind pretenții de potențial război civil.

„Când se spune „un cartier sensibil”, înseamnă de fapt un cartier în care populația istorică franceză nu mai este prezentă”, a spus sociologul. „Când se spune „un atac cu cuțitul”, acesta este încă un eufemism”, a adăugat el.

Bock-Côté s-a referit, de asemenea, la atacurile mortale Bataclan, comise de extremiști islamici, mass-media referindu-se la atacatori drept „francezi”.

„Referindu-ne la atacul Bataclan, când se spune că majoritatea atacatorilor au fost francezi, asta trebuie înțeles doar în sens administrativ (că erau cetățeni francezi)”, a conchis Bock-Côté, conform Remix News.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate