ACTUALITATECazul Colțescu. Cozmin Gușă, răspuns Ministrului Ionuț Stroe: Marș afară din Guvernul...

Cazul Colțescu. Cozmin Gușă, răspuns Ministrului Ionuț Stroe: Marș afară din Guvernul României. Despre Roxana Mărăcineanu: Să-ți ștergi din biografie că ești româncă

Analistul politic Cozmin Gușă l-a criticat pe Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, după ce acesta s-a dezis de arbitrul Sebastian Colțescu, acuzat că ar fi făcut afirmații rasiste la meciul dintre PSG și Instanbul BB.

Acesta a criticat-o și pe Roxana Mărăcineanu, omologul lui Ionuț Stroe din Guvernul francez, despre care a spus că „îți poți șterge din biografie că ești româncă”.

Iată postarea lui Cozmin Gușă:

„IONUȚ STROE, MARȘ AFARĂ DIN GUVERNUL ROMÂNIEI!

ROXANA MĂRĂCINEANU – „De FRANCE”, ÎȚI POȚI ȘTERGE DIN BIOGRAFIE CĂ EȘTI ROMÂNCĂ!

NEGRU = NOIR (franceză) = BLACK (engleză), MĂI MĂGARILOR PUPINCURIȘTI!

Amărâtul ăsta de Ionuț Stroe, care-i face de râs pe oltenii lui Tudor Gheorghe, cere scuze LUMII în numele sportului românesc, pentru că arbitrul Colțescu i-a zis „NEGRU” unui camerunez recalcitrant de pe banca turcilor, ce-ncurca desfășurarea meciului de-aseară al lor cu francezii.

Am fost de multe ori apelat pe unde-am umblat prin lumea largă ba cu „ROMÂNE”, ba cu „ALBULE” când eram prin Africa, ba cu „CREȘTINE”, în mod familiar sau prin țările arabe. Astea-s culoarea pielii mele sau religia mea, și n-am considerat asta vreodată ca ceva jignitor sau peiorativ, aflându-mă atunci în condiția de minoritar.

Nici Colțescu al nostru nu a avut vreo intenție să-l jignească pe camerunez, dar în tumultul meciului acesta trebuia identificat rapid după culoare. Dacă i-ar fi spus „TUCIURIU”, ceea ce n-ar fi fost în regulă, n-ar mai fi priceput nimeni de pe stadion, dar se găsea oricum vreun român vigilent care să-l pârască.

Traducerea lui „NEGRU” în franceză este „NOIR”, adică exact cum își indică francezii concetățenii de culoare, iar fandosita de ministresă a sportului de acolo, Roxana Mărăcineanu, în loc să se revolte în mod CURVESC, ar fi putut să le explice francezilor că totul este în regulă, și că românul Colțescu n-a jignit pe nimeni.

N-am așteptări de la intelectul ei (femeia a obținut performanțe în proba de înot pe spate), dar aș fi dorit ca o româncă născută în București, cu ȘCOALA EI ȘI-A PĂRINȚILOR PARȚIAL PLĂTITE DE CĂTRE STATUL ROMÂN, să arate măcar o minimă recunoștință țării de origine, SĂ FIE CORECTĂ ȘI SĂ NE APERE!” a tunat Cozmin Gușă.

„Revenind la acest Ionuț Stroe, care pentru notorietate a imitat intenționat pățania prim-ministrului Canadei de a-și arăta chiloții, pe lângă faptul că a fost un ministru incompetent și partizan (a se vedea implicarea defectuoasă în fotbal, respectiv între echipele Craiovei!), se trezește acum să întărească impresia generală în lume că am fi rasiști, CERÂNDU-ȘI SCUZE CA PROSTUL PENTRU CEVA CE NOI ROMÂNII SAU COLȚESCU NU AM FĂCUT!

Ăsta nici nu avea ce căuta ca ministru al sportului la noi, dar acum cu atât mai mult trebuie scos în șuturi din minister.

Iar restului românilor din “CORUL IDIOȚILOR” ce ne auto-acuză pentru o întâmplare normală, de joc, le zic că treburile stau așa: arbitrii români aveau dreptate să-l elimine pe recalcitrant, iar acela a preferat să joace un teatru ieftin, DE MINORITAR OFENSAT, dar prins cu mâța-n sac, și le-a dat astfel apă la moară și francezilor de la PSG, majoritar NEGRII, care-n loc să-și vadă de joc, au părăsit și ei terenul cu atitudine de „bărbați” opăriți. Vai de capul lor de vedete de carton!

IEȘIȚI PUBLIC FRAȚILOR, CEI CARE AVEȚI NOTORIETATE, ȘI EXPLICAȚI CÂT DE MARE E MANIPULAREA ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI!CE-I CU ATITUDINEA ASTA DE BLEGEALĂ UMILĂ?! Dacă arbitrii erau unguri sau polonezi, cum credeți c-ar fi reacționat azi presa sau liderii lor??!”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...