miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEPriorități: Ucraina trimite în Parlament o lege care legalizează parteneriatul civil între...

Priorități: Ucraina trimite în Parlament o lege care legalizează parteneriatul civil între persoane de același sex

Ministerul Apărării și Ministerul Justiției din Ucraina și-au arătat sprijinul pentru un proiect de lege care ar legaliza parteneriatele civile între persoanele de același sex în această țară, după ce anterior blocaseră inițiativa.

Susținerea celor două ministere de forță este crucială, deoarece anterior acestea oferiseră avize negative pe proiectul intitulat „Instituția parteneriatelor înregistrate civil”.

Conform proiectului, parteneriatele civile se pot înregistra pentru două persoane, indiferent de gen și nu pentru un bărbat și o femeie, ceea ce va permite parteneriatele între doi bărbați și două femei, scrie Yahoo News.

Anunțul privind avizele pozitive ale Ministerelor Apărării și Justiției a fost făcut de inițiatoarea legii, Irina Sovsun (foto).

„Ministerul apărării și-a schimbat poziția și acum susține legea privind parteneriatele civile. Dar e mai mult. Și ministerul justiției, care inițial s-a opus și s-a oferit să realizeze un proiect alternativ, și-a schimbat poziția. Acum e pregătit să susțină legea no.9103”, a scris parlamentarul pe o rețea socială.

Acum, ultimul pas care a mai rămas de făcut este ca legea să fie adoptată de Parlament, ceea ce probabil va fi o formalitate, dat fiind că instituția se află sub controlul președintelui Zelenski.

Militarii LGBT au nevoie de protecție

Proiectul de lege a fost introdus în martie și prevede ca „partenerii” să aibă statutul de „rude apropiate”, indiferent dacă locuiesc sau nu împreună. Inițiatorii legii afirmă că unul dintre scopurile legii este acela de a proteja militarii ucraineni, pentru că „mulți dintre ei” nu-și pot formaliza relația din cauza faptului că au parteneri de același sex, scrie Yahoo News.

Citește și: Divizia unicorn: soldații LGBT care s-au înrolat în armata Ucrainei au plecat la război împotriva Rusiei

Nu este clar cât de populară va fi această lege în Ucraina, dat fiind faptul că această țară este cunoscută pentru opoziția populației la acest tip de valori. În trecut, în Ucraina au fost numeroase atacuri împotriva cluburilor și localurilor destinate persoanelor de același sex.

Adoptarea acestei legi vine în plin război cu Rusia.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Are și Ucraina PNRR-ul ei! Vrei bani? Trebuie să te “tufi ni ruc” cât mai mult și mai des!. La noi țara a făcut deja prolaps rectal , dar e mândra că violatorul e o superputere! In ultimul timp vedem doar stele americane amestecate cu cele europene, vai ce ne mai mândrim cu ele! Când o să fim cu adevărat atacați (și o să se întâmple) vom capitula, atenție, într-o săptămână, toată clasa politică va fugi din țară ! 2024.

  2. Logică de fier: ducem război total de occidentalizare cu Rusia, distrugem țara si poporul insă la final, tragem linie și ne bucurăm să celebrăm valorile sex-anale LGBT care , așa cum se știe, sunt principalele valori europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE