ACTUALITATEPrima recoltă a roșiilor românești a ajuns pe piață, la prețul de...

Prima recoltă a roșiilor românești a ajuns pe piață, la prețul de 50 de lei/kg. Ministrul Agriculturii: produsele autohtone să ajungă pe masa românilor la prețuri rezonabile

Prima recoltă a roșiilor românești, un produs pe care ar trebui să și-l permită toți românii, având în vedere suprafețele cultivate în țara noastră, par o „delicatesă”. Potrivit Antena3, un kilogram de roșii autentic românești se vinde în piețe cu 50 lei/kilogram, un preț cu mult peste posibilitățile celor cu venituri medii.

Chiar dacă este vorba de prima recoltă, prețul alimentelor de bază, al fructelor și al legumelor autohtone a înregistrat creșteri record, lucru recunoscut chiar și de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

El susține că, în perioada următoare nu poate fi vorba despre o „criză alimentară”, iar prețurile legumelor și al fructelor vor începe să scadă, după ce producătorii vor primi sprijinul financiar pentru producția lor.

Chesnoiu nu a negat că aceste scumpiri vin pe fondul altor creșteri: combustibilul și îngrășămintele chimice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Roșiile românești, un produs de lux? Ministrul Agriculturii și-a luat angajamentul ca „nicio roșie românească să nu rămână pe raft”

La momentul numirii sale în funcția de ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, susținea că nicio roșie românească să nu rămână pe raft sau să ajungă la gunoi. Cu toate acestea, la prețul actual, de 50 lei/kg, cei mai mulți dintre români spun că roșiile românești vor fi, de fapt, un produs „de lux”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Eu chiar îmi doresc și sper să avem mandatul până în 2024. (…) astfel încât să ne asigurăm că nicio roșie românească nu va mai rămâne nerecoltată și neutilizată în acest proces de hrănire a populației, varza și castraveții nu vor mai fi aruncați la marginea drumului, iar producția românească de legume și produse autohtone să meargă acolo unde trebuie, pe masa românilor la niște prețuri pe care ei să și le poată permite”, menționa Adrian Chesnoiu, potrivit agrointel.ro.
Recent, producătorii agroalimentari s-au plâns de faptul că nu sunt sprijiniți de Parlament pentru a-și vinde produsele autentice în marile magazine.

România a importat în anul 2021, din afara Uniunii Europene, peste 60 de mii de tone de tomate. Aceasta este cea mai mare cantitate importată de țara noastră în ultimii zece ani. Creșterea față de anul comercial 2019/2020 este de aproape 10.000 de tone, informează G4media, care citează  revista „Lanțul Alimentar”.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. BRAVO NENE ! 50 DE LEI MIELUL,50 DE LEI SCRUMBIA ȘI ACUM 50 DE LEI ROȘIILE ! NOROC CĂ S-AU MĂRIT PENSIILE ! APUC ȘI EI O ROȘIE SĂ ÎMI FAC FOTOGRAFIE CU EA !!

  2. O stire tendentioasa si panicanta! Inclin sa cred ca e data in mod deliberat. De la covid, grat reset si razboi la pretul rosilor chiar ca e culmea. A face jurnalism nu inseamna a transmite panica cu orice pret. Informatia corecta si netendentioasa e regina jurnalismului. Cam asta e punctarea mea!:))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate