ACTUALITATEMinisterul Agriculturii cere UE să renunțe la obligația de a lăsa 4%...

Ministerul Agriculturii cere UE să renunțe la obligația de a lăsa 4% din terenul agricol, necultivat | Nu își permite nimeni să lase o suprafață necultivată cu un sol fertil

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a cerut Comisiei Europene să reanalizeze obligația impusă statelor menbre, de a lăsa  4% din suprafaţa agricolă necultivată, potrivit stiridiaspora.ro.

Oficialul Guvernului susține că această măsură este nejustificată și aduce pierderi considerabile, mai ales în contextul actual, când importurile de cereale din Rusia și Ucraina afectează alte state mai sărace.

Chesnoiu a explicat Consiliului de Agricultură şi Pescuit de la Bruxelles că, România are peste 9 milioane de hectare arabile, iar măsura de a nu cultiva 4% din această suprafață ar însemna ca 300 000 de hectare să rămână neproductive, o pierdere imensă pentru fermieri și economia națională.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Să laşi 4% din suprafaţa agricolă a unei ţări cum este România, cu 9,4 milioane de hectare de teren arabil, ar însemna aproape 300.000 de hectare necultivate. Nu cred că îşi permite nimeni la nivel european, la nivel global, să lase o astfel de suprafaţă neproductivă, mai ales a unei ţări cum este România, cu un sol atât de fertil”, a declarat Adrian Chesnoiu, potrivit sursei citate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

România a devenit principalul exportator de grâu

Discuțiile pe această temă continuă. Toate statele din Uniunea Europeană gândesc strategii pentru ca războiul dintre Rusia și Ucraina să nu genereze o criză alimentară la nivel mondial. Ucraina a anunțat că are în plan reluarea exporturilor de grâu pe cale feroviară, iar România și Moldova vor fi puncte de legătură.

De la declanșarea atacurilor asupra Ucrainei, în România au crescut masiv exporturile de cereale, ceea ce este o oportunitate economică, recunoscută și de ministrul Agriculturii.

Ultimele date oficiale arată că au fost exportate 180 de mii de tone de grâu și a devenit astfel principalul exportator la nivelul Uniunii Europene. Anul trecut, în aceeași perioadă statul nostru se situa pe locul 7 în rândul țărilor care exportau grâu, potrivit Știrile PRO TV.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate