ACTUALITATEPremierul Ciucă anunță sancțiuni drastice pentru companiile care scumpesc carburanții nejustificat. MOL...

Premierul Ciucă anunță sancțiuni drastice pentru companiile care scumpesc carburanții nejustificat. MOL (Ungaria), cel mai mare preț la pompă | VIDEO

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat controale ample la toate companiile petroliere din România  a cerut sancțiunile drastice pentru cei care vor să genereze instabilitate și scumpesc carburanții  în mod nejustificat. Au fost mobilizate toate instituțiile de control, ANAF, ANPC, Consiliul Concurenței, pentru a pune stop practicilor ilegale de mărire a prețului la benzină și motorină.

Oficialul Guvernului susține că oamenii nu ar trebui să intre în panică, deoarece sunt stocuri suficiente de carburant și nu sunt motive reale pentru o creștere bruscă a prețurilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În această dimineață, am convocat o ședință cu responsabilii în măsură să gestioneze aceste măsuri. Statul român are obligația de a-și proteja cetățenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată, provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situație pentru ca, din lăcomie sau din alte motive, să încerce să destabilizeze economia țării și viața cetățenilor”, a explicat Nicolae Ciucă, notează Agerpres.

Măsurile Guvernului au fost luate după ce în cursul serii de miercuri,9 martie, au fost imagini cu români din toată țara, stând la coadă la benzinării, panicați că benzina va depăși 10 lei/l.

Totodată, Consiliul Național al Audiovizualului(CNA) va monitoriza toate emisiunile care au transmis informații despre creșterea bruscă a prețului la carburanți.

În cursul săptămânii viitoare va fi prezentat un raport în acest sens și se vor aplica sancțiunile corespunzătoare, dacă se va ajunge la concluzia că totul a fost o dezinformare, potrivit sursei citate.

Lanțul MOL (Ungaria), cel mai mare preț la carburanți

Asociația Pro Consumatori a analizat, în cursul acestei dimineți, prețul motorinei  de la patru companii: MOL, OMV, LUKOIL, Rompetrol.

foto: Asociația Pro Consumatori

Potrivit bonurilor fiscale afișate, rețeaua MOL  are cel mai mare preț al motorinei, 9,04 lei.

„În această dimineață cea mai scumpă motorină în Bucureşti a fost vândută de oligarhii unguri şi austrieci! Victor Orban susține subvenția la carburanții din țară lui cu banii încasați de la români pe carburanții din benzinăriile MOL! 5 litri motorină MOL – 45,20 lei 5 litri motorină OMV – 39,95 lei 5 litri motorină LUKOIL – 39,90 lei 5 litri motorină ROMPETROL – 38,70 lei”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Consumatori.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

De asemenea, inistrul Energiei, Virgil Popescu, susține că informaţia conform căreia preţul carburanţilor a ajuns la 11 lei pe litru nu este „invenția”  și a plecat de la reţeaua de benzinării MOL.

Inclusiv pe rețelele de socializare au apărut înregistrări cu prețul carburanților care se schimba de câteva ori pe minut. La stația Mol din Slatina, prețul benzinei s-a schimbat în câteva secunde, de la 7 lei, la 8,66, apoi la 8,46 lei/l.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate