duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEVasile Bănescu acuză „atacul la persoană” și spune că ÎPS Teodosie este...

Vasile Bănescu acuză „atacul la persoană” și spune că ÎPS Teodosie este admirator al unui „dictator criminal de război” și s-a poziționat împotriva legii și a „interesului național”

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, i-a răspuns ÎPS Teodosie, afirmând că Arhiepiscopul Tomisului l-a atacat la persoană.

Bănescu a înșirat o mulțime de acuzații la adresa arhiepiscopului Tomisului, inclusiv că ar fi o simpatie „declarată pentru un dictator declarat criminal de război”, dar și că a sfidat „în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național”.

Replica lui Bănescu vine după ce ÎPS Teodosie a declarat că acesta trebuie „compătimit”, pentru că „nu se roagă”.

„Minciuna cruntă, insolentă și obscenă expectorată public, atacul la persoana și mai ales la familia cuiva, atac alimentat de ură „creștină” și furie provocată de confruntarea cu realitatea, nu de vreun strop de adevăr, dezonorează total și zgomotos pe absolut oricine. Când acest oricine e însă un reprezentant oficial al Bisericii, o persoană care s-a compromis personal până la creșterea stufoasă în jurul ei a unui bogat folclor public/ infrabisericesc deloc favorabil, care a polarizat major comunitatea eclezială, sfidând în formă continuată Patriarhia Română, legea, binele comun și interesul național, persoană asociată azi cu simpatia declarată pentru un dictator declarat criminal de război și în timp cu alte lucruri tenebroase care compromit grav inclusiv instituția pe care o reprezintă, într-un asemenea nesfârșit de trist și scandalos caz, situația devine una care l-ar putea invita sau chiar constrânge la scuze publice și pocăință.Adevărul, mărturisit sau doar aflat, îl va face liber cândva”, a transmis vineri Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Acesta este cea mai recentă escaladare a unui conflict dintre cele două părți. Pornit din perioada restricțiilor, când ÎPS Teodosie a refuzat să se supună restricțiilor impuse de stat, pe care le-a considerat abuzive.

Apoi, au continuat mai recent, când ÎPS Teodosie s-a poziționat împotriva unei propuneri de a schimba data Paștilor. Deși oficial, Bănescu a avut o poziție nuanțată, în privat acesta l-a atacat pe arhiepiscopul Tomisului.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

6 COMENTARII

 1. Banescu e in mentalul ortodocsilor un securist ceea ce cred ca e adevarat, insa nu trebuie minimalizat ce spune despre Teodosie. Erau niste clipuri explicite pe net, de acum cativa ani, cand lua spaga. Nu cred in puritatea ortodoxiei dansului.
  La momentul potrivit, cand ii vor scoate si lui dosarul pe taraba, toti cei care au vazut in el un fel de semi mesia al ortodoxiei vor ramane cu buza umflata si credinta zdruncinata.
  E si o vorba populara,e bine sa-ti tii ouale in mai multe cosuri.. ortodocsii isi pun toate ouale in cosul lui Teodosie.

 2. Bănescu = securist infiltrat in Biserică și detonat de Paști de stăpânii lui.

  E jegos ce face acest inchipuit de pseudointelectual jegos și trădător.

  Așa apără el imaginea Bisericii?

 3. Pe zi ce trece securistul plantat la BOR devine tot mai nervos.IPS Teodosie este un aparator al ortodoxiei romanesti si asta il scoate din minti pe acest trepadus al statului paralel.Poate secolul asta aflam si parerea PF Daniel.

 4. Să se facă un sondaj ca să vadă trolul patriarhal că sunt foooarte mulți români care îl detestă…
  Iar în ce privește “folclorul” de care e înconjurat IPS Teodosie, vouă vi se datorează spurcatilor aflați în slujba diavolului. Că împotriva tuturor celor ce sunt de bună credință v-ați dat de ceasul morții de le-ati inventat felurite acuzații… ca să se reediteze și azi faptele apostolilor de acum 2000 de ani; “Ocarati fiind, binecuvantam. Prigoniti fiind, rabdam. Huliti fiind, ne rugam. Am ajuns ca gunoiul lumii, ca maturatura tuturor, pana astazi.”
  Așadar nimic nou sub soare. Satanisti ca și trolul patriharhal au fost mereu și menirea lor întru răutăți este asemenea trolilor din vechime…

 5. Haideti fratilor sa facem o demonstratie la Patriarhie. Sa ne adunam din toata tara. 2-3 milioane de oameni si sa cerem demisia nenorocitului acesta de purtator de cuvinte degeaba, care nu reprezinta nici Biserica si nici Patriarhia.
  Sa facem intr-o Sambata sau Duminica sa poata ajunge lumea din toata tara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE