marți, aprilie 23, 2024
ACTUALITATEPentagonul anunță că invazia Rusiei în Ucraina e o opțiune posibilă. Serviciile...

Pentagonul anunță că invazia Rusiei în Ucraina e o opțiune posibilă. Serviciile secrete ucrainene spun că trupele ruse ar putea continua ofensiva în Harkiv, Herson și Kiev

Un înalt oficial al apărării din SUA a declarat miercuri că trupele ruse „mobilizate în jurul Ucrainei și Belarusului sunt cât se poate de pregătite”.

“Noi credem că el, domnul Putin și forțele sale sunt cât se poate de pregătiți și… s-au desfășurat. Sunt gata de plecare”, a avertizat oficialul.

„Evaluarea noastră este că el este pe deplin pregătit să efectueze o invazie la scară largă, iar aceasta este o opțiune posibilă”, a adăugat oficialul.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Apreciem că aproximativ 80% din forțele lor se află în pozițiile pe care le-am considera gata de atac”, a mai spus oficialul, menționând că „dacă am vrut vreodată să greșim, vrem să greșim de această dată”, conform Fox News.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Serviciile secrete din Ucraina, mesaj similar

Rusia nu intenționează să se oprească în Donbas și ar putea continua ofensiva în alte părți ale Ucrainei, i-a transmis serviciul de informații al Ucrainei președintelui Volodimir Zelenski.

Potrivit publicației de știri Ukrajinska Pravda, serviciile secrete ucrainene consideră că orașele Harkiv, Herson și Kiev sunt expuse riscului de invazie din Rusia. Anterior, președintele Ucrainei a spus în mod constant că nu va exista nicio invazie și chiar și un politician de top din propriul său partid a spus că mass-media din SUA propagă „știri false” despre astfel de amenințări care distrug economia ucraineană.

În cadrul unei întâlniri de marți, forțele de securitate ucrainene au informat politicienii despre situația actuală a securității și au conturat posibile previziuni ale evenimentelor.

„Serviciile de informații ucrainene au informații că Rusia nu intenționează să se oprească în Donbas și dorește să continue escaladarea militară”, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete ucrainene.

„În primul rând, Harkiv, Herson și Kiev sunt în zona de risc.” Herson este al doilea oraș ca mărime al țării, la granița cu Rusia, și un port important la Marea Neagră.

Potrivit jurnaliștilor, cei prezenți la ședință au discutat și despre posibila deteriorare a situației securității din Donbas în următoarele două zile, a notat UNIAN.

De asemenea, liderii politici ai Ucrainei au discutat despre posibilitatea introducerii stării de urgență în regiunile vecine cu Rusia, din cauza amenințării agresiunii militare ruse. În final, aceștia au amânat decizia pentru zilele următoare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Zelenski a refuzat anterior să impună legea marțială în țară, declarând că ar face acest lucru doar dacă ar izbucni un război în adevăratul sens al cuvântului. Totodată, președintele a anunțat că va apela la o parte din rezerviști pentru un exercițiu de urgență. El a exclus până acum o mobilizare generală.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Camera superioară a parlamentului rus a aprobat marți decizia președintelui rus Vladimir Putin de a desfășura trupe ruse în estul Ucrainei. Deputații au făcut acest lucru după ce președintele rus a recunoscut luni independența celor două republici separatiste din estul Ucrainei și apoi a ordonat ca trupele ruse să fie trimise acolo ca parte a unei „misiuni de menținere a păcii”. Occidentul a impus noi sancțiuni Rusiei din cauza acțiunii militare a Moscovei, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE