duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATEMinistrul Apărării: În cazul unui conflict în Ucraina, România ar putea primi...

Ministrul Apărării: În cazul unui conflict în Ucraina, România ar putea primi jumătate de milion de refugiați!

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat, marți, că România poate primi peste 500.000 de refugiați, în cazul unui conflict în Ucraina, potrivit Agerpres.

„Există mai multe estimări, dar am putea să primim peste 500.000 de refugiați, aceasta este cifra pentru care ne-am pregătit noi împreună cu Ministerul de Interne și cu celelalte instituții care au în subordine acest lucru. (…) Sunt multe puncte. Există un plan în acest sens care este pregătit în toate marile orașe, există zone pentru asta în vecinătatea granițelor. (…)

Nici acum nu ne așteptăm la fluxuri majore care să vină aici, dar niciodată nu se știe, în funcție de evoluțiile armate, dacă ar fi cazul, dar deocamdată vorbim de o situație ipotetică. (…) În momentul în care ar fi un conflict armat generalizat în estul graniței noastre și ar fi alte efecte de factură economică, de factură socială, cele legate de război electronic, care nu are granițe și se poate extinde, deci tot ceea ce ar însemna o situație de urgență am simulat interarme, interinstituțional.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Există un comitet care funcționează, tot timpul se întâlnesc, în fiecare zi, pe această temă cu nivelul pregătirii. Acest lucru a fost pentru prima dată când a fost un fel de cronică a unei morți anunțate, ca să folosesc o sintagmă literară, și atunci de săptămâni întregi ne pregătim. (…)

Există condiții și pentru un conflict armat, foarte multe condiții, dar nu se știe. Să sperăm că încă vor continua să vorbească diplomații, nu militarii. (…) Federația Rusă folosește diplomația și în scopul de a influența, de a manipula, pentru că în același timp se declară că se retrag forțe și că există aproape un calendar de retragere și se acționează și militar, dar există speranță pentru că s-a convocat, încă nu știm chiar data, dar în scurt timp va avea loc și un comitet NATO-Rusia, care nu era programat pentru că este ca urmare a discuției din ultima vreme. Din perspectiva aceasta, diplomații încă pot să vorbească”, a declarat ministrul Apărării.

Întrebat dacă un eventual conflict ar putea ajunge şi în România, el a răspuns că „populația poate să stea liniștită”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„În acest moment nu există nicio prognoză în acest sens. Eu cred că populația poate să stea liniștită. Sigur că, în condițiile unui conflict în Ucraina, toată zona este afectată. Asta nu înseamnă că va fi un război pe teritoriul nostru”, a precizat acesta.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

3 COMENTARII

  1. vor veni 500 de mii de “refugiati” rusi cu armele in mana?

    Sau, pe principiul unde dai si unde crapa, vor veni 500 de mii de refugiati din afganistan ?

  2. Raboiul va veni peste tot, pentru ca acesta este planul ceea ce face Rusia tot in plan este. saracirea si infometarea vin peste tot, apoi invaziile si anarhia. cum credeti ca pot extermina 7 miliarde de oameni? ei nu ne pot controla pe toti…

  3. la ce urmeaza nu ne va apara nici dancu nici americanii nici rusii nici francezii, ci doar Dumnezeu. Cine se va increde in oameni e mancat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE