ACTUALITATEVIDEO | Nicolae Ciucă: România și Polonia sunt doi piloni de securitate...

VIDEO | Nicolae Ciucă: România și Polonia sunt doi piloni de securitate pe flancul estic – Sub umbrela NATO și a UE să continuăm să facem față oricărei agresiuni

Delegația Guvernului României a semnat joi, la Varşovia, mai multe memorandumuri care au rolul de a întări legăturile dintre ţara noastră şi Polonia. Astfel, au fost adoptate documente care vizează cooperarea în domeniul Apărării, în domeniul rezervelor de stat şi asigurării resurselor pentru situații de criză, dar şi planul de acţiune până în 2026.

Guvernul condus de Nicolae Ciucă se află, joi, la Varşovia, unde a participat la o şedinţa comună cu Executivul Poloniei. Pe ordinea de zi au fost mai multe documente din domeniul afacerilor externe şi privind apărarea, având în vedere contextul războiului din Ucraina.

„Este foarte important de subliniat faptul că împreună căutăm soluții pentru țările noastre să fie o garanție”, a spus Nicolae Ciucă.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Am obținut acordul premierului polonez ca o subunitate să facă parte din grupul de luptă al NATO din România condus de Franța”, a anunțat joi premierul Nicolae Ciucă la o conferință de presă la Varșovia, după ședința comună de guvern cu executivul polonez.

Cei doi premieri au decis să sprijine aderarea la Uniunea Europeană a Georgiei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În contextul ședinței comune dintre Guvernul României şi Guvernul Poloniei, a fost semnat de către Daniela Nicolescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, şi Piotr Nowak, ministrul Dezvoltării economice şi al tehnologiei al Republicii Polone, un acord privind cooperarea în domeniul industriei de apărare.

A fost adoptat şi planul comun de acţiune pentru perioada 2022-2026, semnat de miniştrii de Externe ai celor două state. Tot miniştrii de Externe au semnat şi un memorandum între ministerele pe care le conduc privind cooperarea diplomatică şi academică.

Şefii diplomaţiei din cele două ţări au oficializat, totodată, un Memorandum de Înţelegere între Ministerul Afacerilor Externe al României şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polonia privind cooperarea diplomatică şi academică.

De asemenea, din delegaţia României la Varşovia a făcut parte şi preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, Georgian Pop, context în care a fost semnat cu statul polon un memorandum de înţelegere referitor la creşterea cooperării în domeniul rezervelor de stat şi asigurării resurselor pentru situaţii de criză.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate