ACTUALITATEPrefectul Capitalei, Traian Berbeceanu: Anul acesta, fără Revelion în stradă. Şi, cel...

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu: Anul acesta, fără Revelion în stradă. Şi, cel mai bine, fără artificii

Starea de alertă a fost prelungită pentru încă 30 de zile, astfel încât interdicția de a circula după ora 23:00 rămâne în vigoare și în noaptea de Anul Nou, a explicat, vineri, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei a subliniat, într-o intervenție la Antena 3, că petrecerile în stradă sunt interzise în noaptea de Revelion, deoarece și circulația este restricționată prin prelungirea stării de alertă.

„Reamintim că prin HG a fost prelungită starea de alertă şi în cadrul acestei măsuri există şi interdicţia de circulaţie după ora 23. Într-adevăr, aceste sărbători vor fi puţin diferite dar este în sprijinul populaţiei.

Aceste măsuri nu sunt măsuri de pedepsire, ci de a proteja împotriva răspândirii coronavirusului. Îi vom ruga pe toţi, cu inistenţă, să încercăm să respectăm normele în vigoare, în mod deosebit distanţarea fizică, să ne protejăm folosind masca în mod corespunzător.

Să încercăm să depăşim această pandemie şi să ne bucurăm, totuşi, şi de sărbători. Să nu fie nevoite autorităţile să adopte restricţii mai severe”, a precizat Berbeceanu.

Întrebat fiind dacă ieșirea în fața blocului în noaptea de Revelion înseamnă încălcarea interdicției de circulație noaptea, prefectul Capitalei a răspuns: Evident!

Cât priveşte materialele pirotehnice, românii ar face bine să renunţe la ele în acest sfârşit de an deoarece, neputând să le folosească în spaţiu deschis, conform instrucţiunilor, utilizatorii riscă să se accidenteze sau să provoace incendii, a precizat Berbeceanu, potrivit sursei citate.

Reamintim că și secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat, joi, că nu vor fi posibile petrecerile în stradă în noaptea de Revelion. Deasemenea, Arafat a recomandat evitarea colindatului în perioada Crăciunului.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...