duminică, iunie 15, 2025
ACTUALITATEPolonia se opune obligativității achiziției comune de gaze naturale la nivelul UE...

Polonia se opune obligativității achiziției comune de gaze naturale la nivelul UE și „solidarității“ propusă de Ursula von der Leyen: Nu dorim să se facem experimente în locul unui sistem pe care l-am dezvoltat de mai mulți ani

Principala problemă cu care se confruntă cele 27 de state membre la reuniunea Consiliului European este modul de a limita prețurile la energie, iar Polonia, ca multe alte țări din UE, are propriile abordări și interese.

Una dintre ideile Comisiei Europene este o schemă comună de cumpărare. Polonia s-a opus obligativității ca statele membre să participe la achiziționarea comună a 15% din livrările de gaz. Potrivit diplomaților polonezi, Polonia nu este împotriva achizițiilor comune și va fi probabil una dintre primele țări care se va alătura unei astfel de inițiative, dar nu dorește ca acest lucru să devină obligatoriu.

Polonia are în prezent suficient gaz în depozit și nu dorește să se facă experimente în locul unui sistem pe care l-a dezvoltat de mai mulți ani.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

De asemenea, Polonia este sceptică cu privire la schemele de solidaritate obligatorii pentru aprovizionarea cu gaze și nu dorește să vadă Comisia Europeană dictând prețul pentru gaz. Polonia a obținut aprovizionare garantată de la Baltic Pipe și prin terminalul GNL din Świnoujście. De asemenea, intenționează să vândă surplus, dar, din nou, nu dorește ca acest element să fie obligatoriu.

De curând, Ursula von der Leyen a acuzat statele membre că nu au dat dovadă de solidaritate reciprocă, iar cei mai expuși crizei au fost lăsați vulnerabili.

Pe de altă parte, Polonia susține întru totul aplicarea unui plafon de preț la gaz, prim-ministrul Mateusz Morawiecki susținând acest lucru în fața Consiliului European. De asemenea, a făcut presiuni pentru limitarea prețului certificatelor ETS la 20 – 30 de euro pentru a reduce costurile de generare a energiei, conform Remix News.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE