miercuri, iulie 17, 2024
ACTUALITATEEuropa nu a luat in seamă avertismentele lui Kaczyński. Ursula Von der...

Europa nu a luat in seamă avertismentele lui Kaczyński. Ursula Von der Leyen: Ar fi trebuit să ascultăm vocile venite din Polonia în privința Rusiei

În discursul pe care l-a adresat Parlamentului European miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că: „Ar fi trebuit să ascultăm vocile venite din Polonia, din statele baltice și din întreaga Europă Centrală și de Est”, adăugând că: „De ani de zile au spus că Putin nu se va opri”, informează DCnews.ro.

Jarosław Kaczyński, liderul Partidului Lege și Justiție (PiS), este unul dintre politicienii la care a făcut referire. Atunci când acesta declara cu înverșunare că Occidentul ignoră politicile neo-imperialiste ale Rusiei și scotea în evidență că relațiile dintre anumite state membre UE și Rusia erau conduse doar de considerente economice, Jarosław Kaczyński era privit cu suspiciune de către liderii Platformei Civice (PO), ce se afla la guvernare, ba mai mult, i-au reproșat că este paranoic și că acționează contrar intereselor Poloniei.

În septembrie 2010, Kaczyński evidenția modul în care Rusia juca jocul periculos al falsificării istoriei celui de-al Doilea Război Mondial.

„Pot părea a fi parteneri atractivi din punct de vedere al afacerilor, dar nu vor menține niciodată standardele și valorile dominante în spațiul politic euroatlantic”, a declarat Kaczyński referindu-se la Rusia.

Acesta solicita Wahingtonului să trateze Europa Centrală ca pe un partener într-o mai mare măsură, fiind conștient că marile puteri europene vor trece cu vederea neo-imperialismul emergent al Rusiei și că va veni o vreme când nu vor putea împiedica acțiunile acesteia.

Nimeni nu l-a luat în seamă și toate observațiile sale au fost dur criticate de liderii Platformei Civice. I-au reproșat că declarațiile sale se opun intereselor naționale, ba chiar se întrebau dacă nu cumva a luat tranchilizante.

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. Nu, pare că urmărește ceva. Dacă-i era de bună credință mărturisirea ar fi amintit și de Trump la summit-ul Nato din 2018 când a tot criticat depedența Europei de Rusia prin NordStream, chit că devenea așa evident că toți vedeau că ceva nu e în regulă, cumva numai ei nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE