luni, octombrie 2, 2023
ACTUALITATEFOTO | AUR și-a dat mâna cu Likud, pe fundalul unei hărți...

FOTO | AUR și-a dat mâna cu Likud, pe fundalul unei hărți cu România Mare | George Simion a fost invitat în Israel

George Simion, liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor, a avut o întrevedere cu ambasadorul Israelului la București, Reuven Azar, și Yossi Dagan – șeful regiunii Shomron din Israel, conform Gândul.

AUR precizează într-un comunicat de presă că George Simion a condamnat ferm antisemitismul. El a spus că partidul pe care îl conduce are toleranță zero față de acesta și a afirmat că legislația penală românească pedepsește aspru orice manifestare de sprijin și admirație față de criminalii de război sau membrii Gărzii de Fier care au participat la Holocaust, inclusiv Ion Antonescu.

Ca urmare a presiunii pe care mai mulți lideri ai formațiunii Likud au exercitat-o asupra guvernului israelian, partidul a accepetat conexiunile cu partidele de dreapta din Europa.

În plus, liderul Partidului AUR a fost invitat Țara Sfântă de către oficialii israelieni prezenți la întâlnirea de la Parlamentul României

Ceea ce este interesant este că în încăperea unde a avut loc întâlnirea, pe fundal se vede o hartă a României Mari.

„Ca creștini ortodocși, românii au o legătură puternică cu Țara Sfântă și Ierusalimul – inima iudaismului și creștinismului“, a transmis George Simion.

Foto – Gândul

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

9 COMENTARII

 1. AUR devine pe zi ce trece o dezamagire. La fel ca si femeia aia din Italia, pe numele ei Meloni, in care multi si-au pus speranta. Si AUR, si Meloni dau semne ca sunt ceea ce se cheama “opozitie controlata”, un mare fiasco. Votati AUR, sigur ca da…cand esti “infratit” cu israelitii nu poate fi de bine decat pentru ei, ca intotdeauna…
  Vai de noi, nu mai este nici o sansa pentru Romania…

  • Nu ia nimeni pâinea așa-zișilor gardieni anti-anti-semiți. Celelalte partide au jucat câteva cărți mincinoase în privința AUR, una dintre ele fiind anti-semitismul.

   Cu a asemenea mutare reușită Simion face mult mai mult decât să dezlipească o etichetă mincinoasă. Și nu cred că a făcut vreun compromis. Până la urmă e necesar să nu avem avem un cult al criminalilor de război, indiferent cine ar fi ei. Oricum, detaliile istorice și juridice sunt f. importante, dar liderul AUR nu cred că a vorbit din perspectiva unui istoric sau judecător.

   AUR a fost singurul partid care nu a votat pentru o istorie a evreilor în școli și cred că-și menține poziția – se transformă un capitol de istorie într-o materie distinctă, o tehnică foarte nocivă pentru învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate