duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEPolonia a cerut UN MILIARD de euro de la UE pentru a...

Polonia a cerut UN MILIARD de euro de la UE pentru a crește tranzitul cerealelor din Ucraina. Ce a făcut România

Polonia a solicitat Comisiei Europene un miliard de euro pentru investiţiile necesare a fi făcute în infrastructură, astfel încât Varşovia să poată majora tranzitul de cereale şi alte produse agro-alimentare ucrainene.

Declarația a fost făcută de o sursă europeană pentru agenţia de presă PAP, citată de Agerpres.

În urmă cu câteva luni, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat că UE va furniza fonduri în scopul creşterii tranzitului cerealelor din Ucraina.

Spre deosebire de Polonia, autoritățile române nu au solicitat CE vreo finanțare pentru suplimentarea tranzitului de cereale din Ucraina prin țara noastră.

Potrivit datelor oficiale, anunțate, joi, de Florin Uzumtoma, directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, România a autorizat în doar două zile accesul a 30 de nave cu cereale din Ucraina, potrivit Agerpres.

De asemenea, în lunile mai şi iunie, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a autorizat un număr record de nave care au venit din porturile interioare ale Ucrainei, fiind vorba de peste 477 de nave pe lună.

De altfel, și agențiile de presă internaționale au remarcat că portul Constanța se află sub presiunea cerealelor din Ucraina.

„Portul românesc Constanța face cu greu față solicitărilor, într-o perioadă în care camioanele încărcate cu cereale fac cozi de kilometri pentru a-și putea descărca marfa”, se arată într-un reportaj realizat de agenția franceză AFP, citată de RFI.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, portul Constanța a recepționat deja 7,5 milioane tone de cereale produse în țara vecină, aproape la fel de mult ca în întreg anul trecut, când a recepționat 8,7 milioane de tone.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE